Evo kako ruske avio-kompanije štite svoje putnike i posadu od virusa korona

CC0 / / Kabina aviona
Kabina aviona - Sputnik Srbija
Pratite nas
Zbog situacije s virusom korona ruske avio-kompanije bile su prinuđene da ograniče svoje letove skoro ka svim svetskim zemljama, iako je jedan deo letova zadržan. Iz avio-kompanija „Aeroflot“, „Pobeda“, „S7“ i „Jutejr“ saopštavaju da su pooštrili sanitarno-higijenske mere i da preduzimaju sve kako bi zaštitili svoje putnike i posadu.

Generalni direktor najveće ruske avio-kompanije „Aeroflot“ Vitalij Saveljov u pismu poslatom putnicima istakao je da su sanitarno-higijenske procedure u ovoj kompaniji u skladu s najvišim standardima kvaliteta vodećih internacionalnih avio-kompanija, a avioni su opremljeni najsavremenijim sistemom za ventilaciju vazduha. Ovaj sistem koristi visokoefikasni filter, koji filtrira 99,98 odsto čestica u vazduhu.

Profesionalnost uprkos pandemiji

U cilju obezbeđenja zdravlja putnika i posade, kompanija je uvela dodatne faze čišćenja: dezinfikuju se svi često korišćeni predmeti i površine, uključujući sklopive stočiće, naslone za ruke, kopče sigurnosnih pojaseva i ekrane koje koriste putnici.

Svi avioni „Aeroflota“ opremljeni su medicinskim i higijenskim kompletima prve pomoći. Članovi posade su obučeni i dodatno pripremljeni za mere protiv širenja Kovid-19. U slučaje pojave kod putnika prvih simptoma zaraze, posada je spremna da odreaguje profesionalno i da osigura bezbednost ostalih putnika.

© Sputnik / Maksim Blinov / Uđi u bazu fotografijaAvion Ejrbas A320 kompanije "Aeroflot" poleće sa aerodroma "Šeremetjevo" u Moskvi
Evo kako ruske avio-kompanije štite svoje putnike i posadu od virusa korona - Sputnik Srbija
Avion Ejrbas A320 kompanije "Aeroflot" poleće sa aerodroma "Šeremetjevo" u Moskvi

Slične mere se sprovode i u ostalim ruskim avio-kompanijama, kao što su „Pobeda“, „S7“ i „Jutejr“.

Tako, u avio-kompaniji „Pobeda“, između ostalog, navode da se cirkulacija vazduha u avionu obavlja preko specijalnih sanitarnih filtera, a kabinska posada svakodnevno prolazi detaljnu medicinsku kontrolu.

Posada spremna da reaguje

Iz avio-kompanije „S7“ saopštavaju da pored toga, što je i njihova posada obučena za reagovanje u slučajevima otkrivanja zaraženih putnika, pooštrena je kontrola kvaliteta čišćenja aviona. Na svim letovima primenjuju se dodatno koncentrovana dezinfekciona sredstva, a pribor za prvu pomoć je dopunjen maskama i rukavicama. Svi putnici dobijaju antibakterijske maramice pre poletanja, kao i za vreme obroka. U toaletima je sapun zamenjen antibakterijskim, a sanitarne službe dodatno dezinfikuju sve čarter letove, organizovane za vraćanje putnika kući.

© Sputnik / Vitaliй Belousov / Uđi u bazu fotografijaAvion Boing aviokompanije Pobeda
Evo kako ruske avio-kompanije štite svoje putnike i posadu od virusa korona - Sputnik Srbija
Avion Boing aviokompanije Pobeda

Iz avio-kompanije „Jutejr“ navode da se svakodnevno vrši čišćenje aviona pomoću specijalnih dezinfekcionih sredstava, a avio-kompanija svakih 48 sati dezinfikuje sve eskploatisane avione.

Posebna pažnja se pridaje higijeni hrane u avionu, kao i opremi, priboru i aparatima u prostorijama gde se hrana priprema.

Rusija zbog pandemije obustavila avio-saobraćaj

Podsetimo, u svetu je virusom korona trenutno zaraženo preko 396.000 ljudi, preminulo je preko 17.000, a izlečeno je oko 104.000 osoba.

U Rusiji je registrovano 495 slučajeva zaraze, a 22 osobe su ozdravile.

Prema saopštenju ruske Savezne agencije za vazdušni saobraćaj (Rosavijacija), a u skladu s odlukom ruske Vlade, Rusija je od 23. marta privremeno obustavila avio-saobraćaj sa svim zemljama zbog pandemije virusa korona. Izuzetak su samo prestonice ili veliki gradovi 146 svetskih država.

Pratite na Sputnjiku najnovije informacije o pandemiji koronavirusa KOVID-19.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala