Dve bebe u Srbiji zaražene koronavirusom

© Sputnik / Aleksandr Kondratюk / Uđi u bazu fotografijaVakcinacija protiv gripa u Čeljabinsku
Vakcinacija protiv gripa u Čeljabinsku - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je večeras da su u Srbiji do sada potvrđena dva slučaja zaraženih beba virusom korona. Prva beba sa Kovidom-19 je u kućnoj izolaciji, dok je beba stara sedam meseci na lečenju u KBC „Dragiša Mišović“.

„Prva beba je bila na kućnom lečenju jer nije imala nikakve tegobe, ali je bila pod stalnim nadzorom lekara Instituta za majku i dete. Dešava se da deca budu zaražena, ali srećom kod njih se do sada nisu ispoljili ozbiljniji simptomi“, rekao je Lončar za RTS.

Direktor KBC „Dragiša Mišović“ Vladimir Đukić rekao je za TV Pink da na toj klinici leži beba stara 28 nedelja zaražena virusom korona kao i da se u toj bolnici leči dosta mladih.

„Mi imamo bebu od 28 nedelja, roditelje, otac i sin, sin i majka, porodice cele, svi su ugroženi, jedina preventive je potpuna izolacija“, kazao je Đukić.

Od 120 pacijenata jedan je na respiratoru, nekoliko na kiseoniku.

„Dosta je mladih. Nažalost, nisu svi u idealnom stanju, ali postoje stvarno svi preduslovi da se više nego kvaliteno zbrinu i nadam se da će biti u redu“, kazao je direktor KBC, prenose Novosti.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala