Supermen iz Užica prešao sve granice i stigao do Rusije, ali do Putina mu preti karantin

© Sputnik / Aleksandar MilačićMilovan Milutinović poznat je i kao Užički Supermen
Milovan Milutinović poznat je i kao Užički Supermen - Sputnik Srbija
Pratite nas
„Užički Supermen“, taskista, student, bodibilder, karatista i Ginisov rekorder Milovan Milutinović (72), prešao je peške sve granice i pored pandemije korone došao do Rusije ne skidajući sa ramena čuturicu rakije koju nosi ruskom predsedniku Vladimiru Putinu.

Ni kiša ni vetar, ni spavanje „po kanalima“ nisu ga omeli u putešestviju. Ali, još mu prete mere protiv koronavirusa.

„Supermen“ ušao u Rusiju, ali preti mu karantin

Milutinovića smo telefonskim pozivom zatekli u hotelu, 20 kilometara od belorusko - ruske granice, na teritoriji Rusije, u kom se nalazi od preksinoć. Juče ga je ledena kiša sprečila da nastavi svoj put, pa se obreo u hotelu i taman da pođe dalje, usledio je poziv iz ambasade:

„I jutros me zovu, koliko sam shvatio, iz Beograda, da dođem na aerodrom u Moskvu da me avionom vrate kući. Oni misle da sam ja ptica da preletim 500 kilometara. Ja kažem, šta je problem, hoćete li da me ovde u Rusiji zatvorite zbog toga što sam zdrav i prav. A kako uopšte da dođem. Pitala me je ta službenica da li imam para da platim put, ali nema ko da me stavi u auto, nema šanse niko ni da me primi“.

Bez straha od koronavirusa

Ovaj uporni, neobični podvižnik nema strah od koronavirusa, jedino ga zabrinjava nedostatak novca i poziv koji bi ga praktično nadomak cilja vratio u Užice.

© Foto : Sputnjiku ustupio Milovan MilutinovićMilutinović ispred kamiona kojim je prešao preko čitave Belorusije i ušao na rusku teritoriju
Supermen iz Užica prešao sve granice i stigao do Rusije, ali do Putina mu preti karantin  - Sputnik Srbija
Milutinović ispred kamiona kojim je prešao preko čitave Belorusije i ušao na rusku teritoriju
„Zašto bih ja želeo da se vratim sada kada sam prošao toliki put i tolike muke. Prošao sam lavirinte Poljske i Mađarske u susret kamionima, vetru, problemima, kiši, spavanju po kanalima i autobuskim stajalištima. Zašto bih se vratio? Zašto ne može recimo neko iz ambasade da apeluje da me negde stave 10, 15 dana u karantin, kako je Putin najavio“, uporan je Milutinović.

Kako kaže, na čitavom svom putu nije imao nikakvih većih problema osim vremenskih uslova. Granice je lako prolazio, međutim, na poljsko- beloruskoj se zadržao dva dana, jer putnička vozila nisu imala dozvolu za prolaz. Tada je pošao nazad 20 kilometara kada ga je sreća pogledala. Na parkingu za kamione našao je Srbina koji je vozio robu za Sankt Peterburg, i sa njim se „prošvercovao“ preko granice i prešao put čitave Belorusije.  

© Foto : Milovan Milutinović, privatna arhivaMapa kojom se Milutinović kretao na svom putešestviju
Supermen iz Užica prešao sve granice i stigao do Rusije, ali do Putina mu preti karantin  - Sputnik Srbija
Mapa kojom se Milutinović kretao na svom putešestviju

Bajinobaštanin pomogao u Mađarskoj

U razgovoru za Sputnjik, Milutinović se takođe zahvalio Srbinu iz Bajine Bašte koji ga je presreo na putu kroz Mađarsku i dao mu „hleba, slanine i šećera“.

„Ja se uopšte ne plašim virusa. Zdrav sam i prav i psihički i fizički, ništa me ne boli, radim svakog dana vežbe. Bilo da sam u hotelu ili na putu, na klupi, radim pola sata vežbe. Sada me samo hvata kriza šta ću da radim, jer para imam samo za još četiri pet dana...“, ipak je zabrinut Milutinović.

Svet 2020. godine obeležava 75. godišnjicu pobede nad fašizmom i kapitulacije nacističke Nemačke.

U okviru projekta „75 godina od Velike pobede“, Sputnjik vam predstavlja ekskluzivne materijale o Drugom svetskom i Velikom otadžbinskom ratu. Saznajte sve o najvećim bitkama i herojima Drugog svetskog rata, čitajte svedočenja preživelih, komentare stručnjaka, pogledajte dokumente koje je deklasifikovalo rusko Ministarstvo odbrane, arhivske fotografije i video-snimke.

Pročitajte još:

► Putin odložio Paradu pobede

► Ruski vojnici u snežnom pohodu od 8.500 kilometara do Moskve /video/

► Svetski podvig Užičanina: Poneo sam rakiju za Putina, samo još da dopešačim do Moskve /video, foto/

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala