Putin naložio ministrima: Obezbedite sve što treba građanima i lekarima

© Sputnik / Mihail Klimentьev / Uđi u bazu fotografijaVladimir Putin
Vladimir Putin - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ruski predsednik Vladimir Putin naložio je Ministarstvu za industriju i trgovinu da obezbedi građanima i stručnjacima sav neophodan materijal za borbu protiv koronavorusa.
„Nadam se da ćete vi i vaše kolege, predstavnici industrije, uraditi sve da se sav potreban materijal, instrumenti, medicinska oprema obezbede građanima i specijalističkim službama, brigadama koje rade neposredno sa rizičnim grupama“, rekao je Putin na sastanku sa ministraom industrije i trgovine Denisom Manturovim.

Prema rečima šefa države, medicinsko osoblje, pripadnici Ministarstva za vanredne situacije, graničari, carinici i druge službe treba da imaju „sve što je potrebno za organizaciju svog posla“.

Merenje temperature - Sputnik Srbija
Pandemija iz minuta u minut: Evropske zemlje pooštravaju mere, u Srbiji 27 novoobolelih, ukupno 249

„Molim vas da me redovno obaveštavate o povećanju proizvodnje“, naložio je predsednik.

Prema podacima Svetske zdravstvene organizacije, od koronavirusa je do sada obolelo 292.000 ljudi, od čega je 12,7 preminulo. U Rusiji, između ostalog, prema poslednjim podacima.

Podsetimo, ukupan broj pacijenata sa Kovid-19 u Rusiji dostigao je 438 osoba, od čega je 16 ozdravilo, a 52.000 se nalazi pod nadzorom.

Međutim, ruski epidemiolog Nikolaj Bojko sa Medicinskog fakulteta „Sečin“ izrazio je mišljenje da bi aktivnost novog koronavirusa mogla naglo da opadne već u aprilu-maju. On je ipak dodao da je maloverovatno da će on u potpunosti nestati, pošto se već veoma proširio.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala