Pljušte zatvorske kazne zbog kršenja samoizolacije i zabrane kretanja

CC0 / Unsplash / Karantin
Karantin - Sputnik Srbija
Pratite nas
U Beogradu jedna osoba osuđena je na tri meseca kućnog zatvora zbog kršenja mere samoizolacije, dok su dve osobe sa teritorije Požarevca osuđene na zatvorske kazne od 15 odnosno 20 dana, jer nisu poštovali meru zabrane kretanja u vreme policijskog časa.

Muškarac I.M. nije ostao u samoizolaciji pa je osuđen je na tri meseca kućnog zatvora. Njemu je posle povratka iz Francuske 15. marta sanitarna inspekcija na graničnom prelazu Horgoš odredila meru od 14 dana samoizolacije u kućnim uslovima.

Međutim, prilikom kontrole, utvrđeno je da je u više navrata napuštao prijavljeno prebivalište, pa je 21. marta uhapšen, rečeno je Tanjugu u tužilaštvu.

On je danas na saslušanju u tužilaštvu priznao krivicu za krivično delo „nepostupanje po zdravstvenim propisima za vreme epidemije“ i zaključio sporazum sa tužilaštvom.

Ovaj sporazum potvrdio je i Prvi osnovni sud u Beogradu i osudio ga na kaznu od tri meseca kućnog zatvora.

Presuda je odmah postala pravosnažna, I.M. je vraćen u samoizolaciju, a nakon što istekne ta mera, počeće izvršenje kazne kućnog zatvora.

Policija u Požarevcu, tokom prethodne noći, zatekla je napolju dvojicu muškaraca, starosti 41 i 29 godina, na teritoriji Požarevca i Kučeva za vreme zabrane kretanja na javnom mestu.

Sudija za prekršaje izrekao im je novčane kazne, koje su preinačene u zatvorske u trajanju od 15 i 20 dana, saopšteno je iz MUP-a.

Zabrana kretanja za sve građane, izuzev onih koji po prirodi posla moraju da rade, od ponedeljka važi od 17 sati do 5 sati ujutru.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala