Optužbe Amerike da Kina, Rusija i Iran šire dezinformacije o koronavirusu - loša komedija

© AP Photo / Andy WongVojnik stoji tokom govora kineskog predsednika Si Đinpinga na ceremoniji otvaranja 19. kongresa Komunističke partije u Pekingu
Vojnik stoji tokom govora kineskog predsednika Si Đinpinga na ceremoniji otvaranja 19. kongresa Komunističke partije u Pekingu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Optužbe Amerike da Kina, Rusija i Iran šire dezinformacije o koronavirusu izgledaju kao „loša komedija“, izjavio je zvaničnik predstavnik kineskog Ministarstva spoljnih poslova Gen Šuan.

Američki državni sekretar Majk Pompeo prethodno je optužio ove tri zemlje da šire dezinfomacije o koronavirusu, s ciljem diskreditacije poteza američkih vlasti u borbi protiv ove bolesti.

Prema Pompeovim rečima, SAD su „direktno razgovarale s tim zemljama“ da prekinu sa takvom praksom.

„SAD s jedne strane pokušavaju da ocrne Kinu, s druge optužuju Kinu, Rusiju i Iran da šire dezinformacije... Ne mogu a da ne pitam ko se, na kraju krajeva, bavi širenjem lažnih informacija? Ko izvrće činjenice i tvrdi da je belo crno? Ta komedija SAD o širenju spekulacija i pokušaji da se sumnje prebace na druge izgledaju i previše nespretno“, rekao je Gen na konferenciji za novinare.

On je naglasio da je Kina svojevremeno obavestila Svetsku zdravstvenu organizaciju, uključujući SAD, o epidemiji koronavirusa.

Prema najnovijim podacima SZO, u svetu je koronavirusom zaraženo više od 292.000 ljudi, a umrlo je 12.700.

U Rusiji ima 438 zaraženih.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala