Nema govora o strogom karantinu u Moskvi

© Sputnik / Nina Zotina / Uđi u bazu fotografijaObjava o karantinu na zgradi pozorišta u Moskvi
Objava o karantinu na zgradi pozorišta u Moskvi - Sputnik Srbija
Pratite nas
Uvođenje strogog karantina u Moskvi se ne razmatra, jer je pozitivan efekat moguć i bez njega, uzimajući u obzir sve mere za sprečavanje širenja koronavirusa i njegove preventive, izjavila je direktorka ruske Federalne službe za sanitarni nadzor Ana Popova za televiziju „Prvi kanal“.
„Mere nekih zemalja za sprečavanje širenja koronavirusa i njegove prevencije, a posebno Japana i Singapura, bile su efikasne bez uvođenja strogog karantina. O uvođenju karantina u Moskvi nema ni govora, pozitivan efekat moguć je i bez njega“, objasnila je Popova.

Prema njenim rečima, moguća su dva puta razvoja novog koronavirusa: on može da se završi i više ne manifestuje, kao i raniji koronavirusi, ili da postane sezonsko obolenje, kao što je grip. Međutim, ona smatra da je rano davati prognoze, jer ovaj virus nije još dovoljno proučen. „Upoznali smo se sa virusom tek pre dva meseca“, rekla je ona.

Ona je naglasila da pacijenti koji su preležali bolest izazvanu koronavirusom razvijaju imunitet na njega.

Postojeća istraživanja pokazuju da se u krvi obolelih stvaraju imunoglobulini M i G, koji telo štite od ponovne infekcije.

Popova je dodala i da je Rusija ulazi u trojku lidera po broju testiranih na koronavirus. Prema njenim rečima, ruski sistemi za testiranje provereni su u februaru tokom posete ruskih stručnjaka Kini.

Glavna sanitarna lekarka Rusije podsetila je da je u Rusiji trenutno zabeleženo 438 slučajeva zaraženih, a već je otpušteno 17 osoba.

vetska zdravstvena organizacija 11. marta je objavila epidemiju nove koronavirusne infekcije KOVID-19 za pandemiju. Prema poslednjim podacima, u svetu je zaraženo više od 353 hiljade ljudi, a više od 15 hiljada je umrlo.

Pratite na Sputnjiku najnovije informacije o pandemiji koronavirusa KOVID-19.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala