Ima li leka za koronu? /video/

Svet sa Sputnjikom
Svet sa Sputnjikom - Sputnik Srbija
Pratite nas
Uprkos sve oštrijim merama virus Kovid-19 nastavlja da odnosi žrtve u svetu, najviše u Evropi. Srbija dotle, prema upozorenjima stručnjaka, ulazi u ključne nedelje razvoja epidemije. Naučnici istovremeno ubrzano traže što efikasnije načine za lečenje obolelih.

U Kini, a zatim u Australiji i Francuskoj potvrđeno je da zaraženi koronavirusom dobro reaguju na antimalarik u kombinaciji sa antibioticima. Da li će lek početi masovno da se primenjuje? Ima li ga u Srbiji i mogu li da ga proizvode domaće farmacetuske kompanije? Koja zemlja prednjači u trci za vakcinu i kada se ona može očekivati? Kakve su procene toka epidemije u Srbiji i uspešnosti preduzetih mera?

U emisiji Svet sa Sputnjikom o ovoj temi govori prof. dr Miroslav Savić sa katedre za farmakologiju Farmaceutskog fakulteta u Beogradu. Telefonom ćemo pozvati Zagreb, uključujemo profesora Milorada Pupovca predsednika Samostalne  demokratske srpske stranke i narodnog poslanika. U Ljubljani nas čeka  Danijel Igrec potpredsednik Nacionalnog saveta Srba u Sloveniji.

Emisiju uređuje i vodi Tatjana Trikić.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala