Epidemiolog o neposlušnom Trampu: Ne poštuje mere, rukuje se, ponavljam mu po četiri puta /video/

© AP Photo / Evan VucciDonald Tramp
Donald Tramp - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik SAD Donald Tramp ne sluša savete da se ne rukuje sa ljudima, često mora da mu se ponovi po tri. četiri puta nešto da bi prihvatio, ne poštuje savete o socijalnom distanciranju, rekao je glavni američki epidemiolog Entoni Fauči, jedan od glavnih savetnika Bele kuće u vezi sa koronavirusom.

Pokušavam da korigujem Trampove izjave, ali ne mogu da mu skočim pred mikrofon dok govori, kazao je Fauči, direktor američkog Instituta za alergijske i zarazne bolesti, u intervjuu za „Sajens“ magazin.

Fauči, koji se pojavljuje na konferencijama za štampu na kojima se govori o koronavirusu, poslednjih dana dospeo je u žižu javnosti kada je tokom jednog od Trampovih govora prekrio lice rukom, napravivši popularni „fejspalm“.

​„Rekao sam njegovom kabinetu i obezbeđenju da predsednik ne bi trebalo da se rukuje, a on to čini. Takođe, trebalo bi da bude udaljeniji od ljudi na konferencijama za štampu, što takođe ne poštuje. Tražio sam da budu održavane virtualne konferencije za štampu, kako bi se izbegavali veliki skupovi na kom je mnogo političara, novinara i stručnjaka, ali me nisu poslušali“, dodao je Fauči.

Epidemiolog je podvukao i da je velika Trampova greška što koronavirus stalno naziva kineskim virusom, te da ga on nikad ne bi tako zvao.

Naveo je i da Tramp pravi materijalne greške, poput one kada je optužio Kinu što nije obavestila javnost o koronavirusu „tri, četiri meseca ranije“, iako bi to značilo da bi se to odnosilo na septembar, kada ovaj virus uopšte nije bio poznat.

„Ponekad u Beloj kući moram da ponovim stvari tri, četiri puta da bi me shvatili“, kazao je Fauči.

Epidemiolog je dodao da se Tramp često ne slaže s njim, ali da ga uvek sasluša i da poštuje njegovo mišljenje u suštinskim stvarima.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala