Rusija: Avioni spremni da dostave pomoć Italiji

© Sputnik / Musa Salgereev/ NewsTeam / Uđi u bazu fotografijaAvion Il-76
Avion Il-76  - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ruske vazduhoplovne snage pripremile su vazduhoplovnu grupu za prevoz snaga i sredstava koje će biti dostavljene u Italiju kao pomoć u borbi protiv koronavirusa, saopštilo je Ministartvo odbrane Rusije.

„Prema nalogu ministra odbrane Rusije, generala armije Sergeja Šojgua Vazduhoplovne snage Rusije formirale su avio-grupu za isporuku snaga i sredstava Ministarstva odbrane Rusije, koji će pružiti pomoć Italiji u borbi protiv koronavirusa“, navodi se u saopštenju.

Ističe se da se na vojnom aerodromu „Čkalovski“ u Moskovskoj oblasti nalazi devet aviona Il-76 vojne transportne avijacije Vazduhoplovnih snaga Rusije, koji su prethodne noći doleteli iz Pskovske, Uljanovske i Orenburške oblasti.

Prema saopštenju Ministarstva odbrane Rusije, avioni Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije su spremni da od 22. marta dostave u Italiju timove virologa i medicinska sredstva, saopštilo je .

U saopštenju se dodaje da će avion u Italiju prevesti osam brigada ruskih vojnih virologa i lekara, sisteme za aerosolnu dezinfekciju transporta i teritorije, kao i medicinsku opremu.

Za let je spremna grupa od oko sto vodećih virologa i epidemiologa Ministarstva odbrane Rusije, koji imaju veliko međunarodno iskustvo u borbi protiv epidemija, ističe se u saopštenju.

Takođe se navodi da je Italija potvrdila spremnost da prihvati ruske vojne avione. Prema saopštenju Ministarstva, Šojgu je 21. marta telefonom razgovarao sa svojim italijanskim kolegom Lorencom Gverinijem o isporuci pomoći.

U Italiji je, prema poslednjim informacijama, od koronavirusa obolelo više od 53 hiljade ljudi, dok je umrlo 4.825.

Čitajte na sajtu Sputnjika sve o novoj pandemiji koronavirusa.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala