Premijer Crne Gore: Neće biti kompromisa za one koji ne poštuju pravila

© AP Photo / Visar KryeziuPremijer Crne Gore Duško Marković
Premijer Crne Gore Duško Marković  - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković obratio se danas naciji povodom pandemije koronavirusa.
„Crna Gora nema višak ljudskih života, niti višak svojih građana! Zbog toga od ovog trenutka neće biti kompromisa za one koji ne poštuju pravila. Neće biti praštanja, niti provizornosti – ni za jedan posto. Lično ću se starati da tako bude“, poručio je Marković.

Odgovarajući na brojne osude javnosti zbog odluke Vlade da na svom sajtu objavi imena ljudi kojima su izdata rešenja o obaveznoj samoizolaciji, crnogorski premijer je kazao da je Vlada procijenila da je pravo na zdravlje i život iznad prava na bezuslovnu zaštitu ličnih podataka.

„Zato i nije vrijeme za pravna nijansiranja, nego za spašavanje ljudskih života“, poručio je Marković.

Dodao je i da je svjestan da je stanje u kojem se Crna Gora nalazi ostavlja posledice po crnogorsku ekonomiju, ali i posledice po svaku porodicu.

Naveo je i da „Crna Gora nije kao druge zemlje zatvorila granice za svoje građane“.

„Naprotiv, broj onih koje dovozimo i koje ćemo o trošku države evakuisati iz ugroženih područja mjeri se hiljadama. A jedina njihova obaveza je – samoizolacija i karantin“, naveo je Marković.

On je rekao da je zahvalan svima što smo solidarni i udruženi oko nacionalnog intetesa. „Cijela država je zahvalna“, poručio je Marković.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala