Poklonska pozvala na samoizolaciju

© YouTube/Sputnjik Srbija / print screenNatalija Poklonska
Natalija Poklonska - Sputnik Srbija
Pratite nas
Poslanica Državne dume Rusije Natalija Poklonska saopštila je da se dobrovoljno povukla u izolaciju zbog epidemije koronavirusa.

Poklonska je rekla da joj je bilo teško da odluči da neko vreme ne posećuje rodni Krim. Ona je podsetila da su na poluostrvu već zabeleženi prvi slučajevi zaraze.

„Zaista bih želela da Krim ostane mesto na kojem nema koronavirusa“, napisala je Poklonska na Instagramu.

A post shared by Natalья Poklonskaя (@nv_poklonskaya) on

Ona je pozvala sugrađane da poštuju preporuke lekara i da se prijavljuju nakon povratka iz inostranstva, a ne da šire naokolo virus. Poslanica je uverila da i sama strogo poštuje pravila.

„Moja ćerka i ja ne izlazimo iz stana, ne šetamo, ne idemo u bioskop i prodavnice“, napisala je ona.

Poklonska je dodala da nije napustila Moskvu od početka epidemije koronavirusa i moli sve da rade to isto kako bi zaštitili porodicu i komšije od opasne bolesti.

U Rusiji je od početka epidemije koronavirusa KOVID-19 zabeleženo 306 slučajeva zaraze.

Pandemija koronavirusa

Kineske vlasti su 31. decembra obavestile Svetsku zdravstvenu organizaciju o epidemiji nepoznate upale pluća u gradu Vuhan u centralnom delu zemlje. Kineski stručnjaci utvrdili su 7. januara uzročnika bolesti — to je koronavirus 2019-nCoV (2019-nCoV), koji je kasnije dobio zvaničan naziv KOVID-19.

Svetska zdravstvena organizacija 11. marta proglasila je epidemiju novog koronavirusa za pandemiju. Prvi slučajevi zaraze ovim koronavirusom zabeleženi su krajem 2019. u Kini. Prema najnovijim podacima u više od 150 zemalja sveta zaraženo je više od 308 hiljada ljudi, 95 hiljada se oporavilo, a više od 13 hiljada je umrlo.

Pratite na Sputnjiku najnovije informacije o pandemiji koronavirusa KOVID-19.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala