Operativni štab Rusije: Neće se uvoditi strogi karantin

© Sputnik / Evgeniй Biяtov / Uđi u bazu fotografijaObaveštenje o zatvaranju Moskovskog zoološkog vrta zbog pandemije koronavirusa
Obaveštenje o zatvaranju Moskovskog zoološkog vrta zbog pandemije koronavirusa - Sputnik Srbija
Pratite nas
Operativni štab za borbu protiv koronavirusne infekcije Rusije, na čijem čelu je vicepremijerka Tatjana Golikova, saopštio je da se u najskorije vreme ne priprema strogi karantin.

„Nikakav strogi karantin neće biti uveden u najskorije vreme. Postojeći paket mera je dovoljan i u potpunosti odgovara trenutnom nivou zaraze u zemlji“, naglašava se u saopštenju Štaba.

U čitavom svetu vlasti donose ekstremne mere za borbu protiv epidemije koronavirusa KOVID-19. Evropska unija objavila je da zatvara spoljne granice na 30 dana. 

Rusija je ranije u svim svojim regionima uvela režim povećane pripravnosti zbog pandemije koronavirusa, preneli su ruski mediji. Ograničen je avionski saobraćaj i prekinut železnički saobraćaj sa mnogim državama.

U Moskvi je organizovana odbrana od pandemije koronavirusa. Za sada nije planirano da se glavni grad Rusije stavi u karantin, ali će u slučaju potrebe biti uvedene oštrije mere.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala