Nemački novinar pohvalio odlučne mere Rusije u borbi protiv Kovida-19

© Sputnik / Ramilь Sitdikov / Uđi u bazu fotografijaSanitarna kontrola na aerodromu Vnukovo
Sanitarna kontrola na aerodromu Vnukovo - Sputnik Srbija
Pratite nas
Zahvaljujući odlučnim akcijama bezbednosnih službi i sanitarno-epidemiološke kontrole, situacija sa širenjem koronavirusa u Rusiji je i dalje prilično spokojna, dok evropske zemlje zapadaju u krizu, piše nemački novinar Andre Bali u članku za austrijski list „Der standard“.

Prema mišljenju novinara, za mirnu situaciju u Rusiji uveliko su zaslužne bezbednosne službe i kontrola, koje su delovale odlučnije nego vlasti Evropske unije.

Balin ukazuje da su u početnoj fazi Rusi imali sreće s tim što se na teritoriji njihove zemlje našlo svega dvoje Kineza, zaraženih koronavirusom. Tako su ruske vlasti dobile dragoceno vreme, koje sada koriste da zaustave širenje zarazne bolesti, smatra novinar.

Bali je podsetio da je Rusija krajem januara zatvorila kopnene granice sa Kinom, a obustavljen je i železnički saobraćaj.

Od 1. februara Rusija je ograničila avio-saobraćaj sa Kinom, dok je 20. februara uvedena zabrana ulaska kineskim državljanima na teritoriju Rusije, podseća novinar.

Pored toga, zabrana ulaska u Rusiju proširila se i na druge državljane, koji dolaze iz zemalja u kojima se bolest širila.

Na sajtu Sputnjika čitajte najnovije informacije o pandemiji koronavirusa.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala