Kiseljov: Uključiti vojne patrole, dok ne bude kasno

© Sputnik / Ilья Pitalev / Uđi u bazu fotografijaDmitrij Kiseljov, generalni direktor MIA Rosija sevodnja
Dmitrij Kiseljov, generalni direktor MIA Rosija sevodnja - Sputnik Srbija
Pratite nas
Generalni direktor novinske agencije „Rusija sevodnja“ Dmitrij Kiseljov smatra da je u Rusiji neophodno uvođenje vojnih patrola kako bi se obezbedio strogi karantin u cilju borbe protiv širenja koronavirusa.

„Samo vojne patrole mogu garantovati strog karantin. Malo je nade u našu svest. Ljudi vole vojsku. Vojska je zaštitnica. I sve će biti mirno. Ako se uključi vojska, to znači situacija je ozbiljna, čak suviše ozbiljna da bi se paničilo. Ovako ćemo čekati dok ne bude kasno. Možda je već kasno, ali mi imamo drugačiji osećaj?“, napisao je Kiseljov na Telegramu.

Ranije je saopšteno da ruske vlasti razmišljaju o pooštravanju karantina u zemlji i preduzimanju odlučnih mera za identifikovanje i testiranje onih koji su bili u kontaktu sa obolelima od koronavirusa radi njihove kasnije izolacije, ukoliko takvi koraci budu dali mogućnost za efikasnu borbu sa epidemijom, saopštio je za Sputnjik izvor u ruskoj vladi. 

U Rusiji je do sada od koronavirusa obolelo 306 osoba.

Prema poslednjim podacima američkog univerziteta „Džon Hopkins“, u svetu je trenutno koronavirusom zaraženo više od 308 hiljada ljudi. Od toga je 92.372 ozdravilo, a 13.071 umrlo.

Najviše obolelih se nalazi u Kini (81.345), zatim sledi Italija sa 53.578 zaražeih i na trećem mestu su SAD sa 26.747 ljudi zaraženih od koronavirusa.

Teška situacija je i u Španiji (25.496), Nemačkoj (22.364), Iranu (20.510), Francuskoj (14.485), Južnoj Koreji (8.897) i Velikoj Britaniji (5.067).

Pratite na Sputnjiku najnovije informacije o pandemiji koronavirusa KOVID-19.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala