Kim Džong Un najavio „epohalne promene“

© AP Photo / Korean Central News Agency/Korea News ServiceLansiranje rakete "Hvason-14" u Severnoj Koreji
Lansiranje rakete Hvason-14 u Severnoj Koreji - Sputnik Srbija
Pratite nas
Lider Severne Koreje Kim Džong Un prisustvovao je testiranju novih taktičkih navođenih raketa, koje bi trebalo da unesu „epohalne“ promene u odbrambenu strategiju zemlje, izveštava severnokorejska Centralna telegrafska agencija.

„Demonstrativnim gađanjem želimo još jednom da potvrdimo taktičke karakteristike i snagu novog sistema naoružanja koje će dobiti jedinice Korejske narodne armije. Demonstrativno gađanje je jasno pokazalo specifičnosti navođenih raketa, uključujući različite trajektorije leta i uglove pada, preciznost pogađanja mete i jačinu bojeve glave“, prenosi agencija.

Rakete su lansirane „uz zapanjujuću grmljavinu i zaslepljujuću svetlost“ i pogodile su ostrvo koje je bilo označeno kao meta.

Prema navodima agencije, Kim Džong Un je istakao da će novi oružani sistemi, koje je razvila Severna Koreja, kao i sistemi strateškog naoružanja koji su još u procesu izrade, dati „odlučujući doprinos“ realizaciji strateškog cilja partije, a to je „epohalna promena odbrambene strategije“ zemlje.

„Moramo ojačati naše snage, kako bismo imali mogućnost da uništimo svakog neprijatelja van granica naše teritorije, ukoliko se usudi da izvede vojne akcije protiv naše zemlje. To je cilj partije: izgradnja nacionalne odbrane i najsavršenije strategije odbrane ─ snage obuzdavanja“, rekao je Kim.

Južna Koreja osudila je „neprimerene“ akcije Severne Koreje, koja sprovodi testiranja u vreme pandemije koronavirusa, zahtevajući da „odmah prekinu sa tim“.

Južnokorejska agencija Jonhap u subotu je saopštila da je Severna Koreja ispalila dve rakete kratkog dometa u Istočno more.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala