Iz Rusije poleteo prvi avion koji nosi pomoć za Italiju /video/

© Sputnik / Iliya Pitalev / Uđi u bazu fotografijaAvion Il-76 MD na Međunarodnom avio-kosmičkom salonu MAKS 2017 u Žukovskom, u Rusiji.
Avion Il-76 MD na Međunarodnom avio-kosmičkom salonu MAKS 2017 u Žukovskom, u Rusiji. - Sputnik Srbija
Pratite nas
Prvi avion Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije poleteo je sa aerodroma „Čkalovski“ za Italiju. Avion Il-76 prevozi vojne stručnjake i medicinsku opremu, koji će u Italiji pomoći u borbi protiv koronavirusa.

Il-76 će sleteti u italijansku vojnu vazduhoplovnu bazu „Praktik de mare“ (30 kilometara jugozapadno od Rima).

Kako je ranije saopšteno, devet aviona Il-76 vojne transportne avijacije Vazduhoplovnih snaga Rusije, koji su prethodne noći doleteli iz Pskovske, Uljanovske i Orenburške oblasti, spremni su da od 22. marta dostave pomoć u Italiju.

Osim medicinske opreme i sistema za aerosolnu dezinfekciju transporta i teritorije, u Italiju će se uputiti i tim od 100 ruskih stručnjaka, koji imaju ogromno praktično iskustvo. Oni su učestvovali u suzbijanju epidemija afričke kuge, antraksa, a takođe su učestvovali u razvoju vakcine protiv ebole.

Prema saopštenju Ministarstva odbrane Rusije, stručnjaci imaju iskustvo u borbi protiv širenja virusa, ublažavanju teške epidemiološke situacije, dezinfekciji zgrada, objekata.

Takođe se navodi da su ruski stručnjaci opremljeni savremenom opremom, specijalnnim uređajima i medicinskim preparatima.

Grupu predvodi general-major Sergej Kikot.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala