Simbol nade — starica od 90 godina pobedila koronavirus

© Depositphotos.com / KuzmafotRuke starice
Ruke starice - Sputnik Srbija
Pratite nas
Starica od 90 godina iz Sijetla pobedila je koronavirus i tako postala simbol nade za hiljade, pogotovo starijih, zaraženih Amerikanaca, kao i milione drugih koji strahuju od zaraze.

Ženeva Vud se zarazila u staračkom domu kao i brojni žitelji tog centra za stare. Naime, od njih 132 više od 60 odsto se razbolelo, a četvrtina je umrla.

Bolest joj je potvrđena 6. marta, navodi portal „Si-Bi-Es njuz“.

Unuka Vudove, Kejt Najdig, navodi da to i ne čudi jer je njena baka uvek bila borac i da je kroz bolničko staklo poručivala: „Pobediću, bićete ponosni na mene“.

Dok je bila bolesna tražila je supu od krompira, navodi njena unuka na Fejsbuku i dodaje da se sada svi šale, uključujući i lekare i sestre da joj je to pomoglo i da zato traže „čarobni recept“.

Vudova ima petoro dece, 11 unučića, 12 praunučića i troje čukununučića i od njih je imala ogromnu ljubav, navodi unuka kao razlog oporavka. Veruje da će njena baka naredne nedelje izaći iz bolnice.

Pre nekoliko dana, iranska nacionalna agencija javila je da je 180 kilometara od Teherana izlečena žena od 103 godine, a britanski mediji su pisali o uspešnom lečenju bračnog para u Handžou, kineskom astronomu koji ima 98 godina i njegovoj 85-godišnjoj supruzi, podseća Tanjug.

Jedan od najstarih izlečenih ljudi u Kini je, prema pisanju italijanskih medija, i biskup Nanjanga u penziji, takođe, star 98 godina.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala