Rusija šalje vojne virologe i medicinsku opremu u Italiju

© Sputnik / Ilья Pitalev / Uđi u bazu fotografijaTu-204-300
Tu-204-300 - Sputnik Srbija
Pratite nas
Rusija će poslati vojne virologe, lekare i opremu u Italiju da pomognu u borbi protiv koronavirusa, saopštilo je Ministarstvo odbrane zemlje.

Po nalogu predsednika Rusije Vladimira Putina, ministar odbrane Sergej Šojgu je naredio da se formira aviaciona grupa koja će 22. marta isporučiti pomoć Italiji za borbu protiv koronavirusa.

„U dogovoru sa italijanskom stranom, vojno-transportni avioni Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije će prebaciti u republiku osam mobilnih brigada ruskih vojnih stručnjaka-virologa i lekara, automobilske sisteme za aerosolnu dezinfekciju saobraćaja i teritorije, kao i medicinsku opremu“, navodi se u saopštenju.

Ministar odbrane Italije Lorenco Gverini je u razgovoru sa svojim ruskim kolegom Sergejem Šojguom zahvalio Rusiji za operativnu pomoć u borbi protiv koronavirusa.

Ranije je predsednik Rusije Vladimir Putin u telefonskom razgovoru sa premijerom Italije Đuzepeom Kontijem obećao pomoć Rimu u borbi protiv Kovida-19.

Prema poslednjim informacijama Svetske zdravstvene organizacije, broj zaraženih koronavirusom u svetu dostigao je 266.000 ljudi, od kojih je 11.000 preminulo. Smo danas u Italiji umrlo je 793 osoba, čime je broj umrlih od koronavirusa u ovoj republici dostigao 4.825.

 

 

Sve vesti
0
Prvo nova obaveštenjaPrvo stara obaveštenja
loader
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala