Rusija: Rad od kuće doveo do deficita laptopova

© Depositphotos.com / IgorTishenkoRad od kuće
Rad od kuće - Sputnik Srbija
Pratite nas
Masovni prelazak zaposlenih na režim rada od kuće može dovesti do deficita laptopova, saopštili su ruski mediji. Potražnja za prenosnim uređajima porasla je naglo, a Kina, koja je jedan od glavnih proizvođača u svetu, još uvek se nije u potpunosti oporavila od epidemije i fabrike još uvek ne rade punim kapacitetom.

Prema podacima analitičke kompanije GfK, u periodu od 2. do 15. marta povećala se prodaja laptopova u prvoj nedelji izveštajnog perioda za10 , a u drugoj za 27 odsto.

Drugi razlog zbog koga je porasla potražnja za laptopovima je naglo kolebanje kursa dolara, zbog čega su se bojali da će se cena uređaja povećati u bliskoj budućnosti. Iz GfK su naveli da je naviše porasla prodaja laptopova skupljih od 40 hiljada rubalja (470 evra).

„Pad rublje znači da će roba od novih isporuka svih proizvođača biti skuplja, tako da trgovci, pod-distributeri i korporativni kupci pokušavaju da otkupe 'staru robu'. Na to se dodaje i deficit kod proizvođača. Nakon totalnog karantina, proizvodnja u Kini se tek oporavlja i ne radi punim kapacitetom“, rekao je izvršni direktor kompanije „Di haus“ Andrej Tarasov.

Poznato je da je najveća potražnja za laptopovima HP, Lenovo, Asus i Del.

Stručnjaci su predvideli da će se deficit nastaviti još nekoliko meseci, u zavisnosti od razvoja epidemije u Rusiji i Evropi, kao i od toga koliko brzo će se nastaviti proizvodnja u Kini.Rusija

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala