Rusi koji su ostali u Crnoj Gori samoinicijativno su odbili prelet do Moskve

© Sputnik / Ilья Pitalev / Uđi u bazu fotografijaAvion "Boing 737-800" avio-kompanije "Pobeda" na međunarodnom aerodromu Vnukovo u Moskvi
Avion Boing 737-800 avio-kompanije Pobeda na međunarodnom aerodromu Vnukovo u Moskvi - Sputnik Srbija
Pratite nas
Preostali ruski putnici u Crnoj Gori nisu ostali tamo napušteni, već su samoinicijativno odbili prelet do Moskve, saopšteno je iz pres službe avio-kompanije „Pobeda“.

Problem je nastao kada je ruski portal „Fontanka“ objavio da avio-kompanija „Pobeda“ nije u Moskvu prebacila sve ruske državljane koji su ostali zaglavljeni u Crnoj Gori, već da je jedan deo „napustila“.

Prema navodima ove avio-kompanije, ta informacija nije istinita, budući da su ti ruski državljani dobili novac od karte koju su samoinicijativno vratili, a u avionima koji su poleteli ka Moskvi ostala su prazna mesta.

Takođe se ističe da su 19. i 20. marta u Moskvu prebačeni svi ruski državljani sa kupljenim kartama te avio-kompanije, dok je deo putnika prebačen u avion „Aeroflota“.

Štaviše, „Pobeda“ je organizovala i transfere iz Tivta za Podgoricu, budući da je ruski avion od crnogorskih vlasti dobio dozvolu da poleti samo iz prestonice Crne Gore.

Problemi sa ruskim turistima u Crnoj Gori

Vlasti u Crnoj Gori su utorak saopštile o prva dva slučaja zaraženih koronavirusom. Zemlja je prethodno obustavila međunarodni drumski, železnički i vazdušni saobraćaj zbog pandemije, a granice su zatvorene za ulazak stranaca.

„Pobeda“ i „S7“ saopštile su da čekaju dozvolu vlasti te zemlje da izvedu državljane Rusije. Avio-kompanija „Aeroflot“ zatražila je u utorak pomoć ruske Savezne agencije za vazdušni saobraćaj i ruskog Ministarstva spoljnih poslova kako bi se ovo pitanje što je pre moguće rešilo. Portparolka Savezne agencije za vazdušni saobraćaj „Rosavijacija“ izjavila je za Sputnjik da Agencija i Ministarstvo spoljnih poslova Rusije preduzimaju mere za dobijanje odgovarajućih dozvola od vazduhoplovnih vlasti Crne Gore.

Izvor blizak vazduhoplovnim vlastima Rusije ranije je saoopštio da je crnogorska vlada tražila da se za dozvolu za evakuaciju Rusa iz zemlje bez karte preveze 50 crnogorskih državljana iz Moskve u Tivat.

Prvu dozvolu za let iz Crne Gore dobila je kompanija „Aeroflot“, pa su prvi putnici u sredu uveče poleteli za Moskvu.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala