Plus 53 slučaja: U Rusiji registrovano 253 pacijenta sa koronavirusom

© Sputnik / Alexey Maishev / Uđi u bazu fotografijaMuškarac sa maskom i detetom u metrou u Moskvi
Muškarac sa maskom i detetom u metrou u Moskvi - Sputnik Srbija
Pratite nas
U Rusiji je za 24 časa registrovano 53 nova slučaja koronavirusne infekcije, čime je broj zaraženih povećan na 306, saopštio je operativni štab za borbu protiv širenja koronavirusa.

Novi slučajevi su otkriveni u 18 ruskih oblasti: 17 u Podmoskovlju, šest u Moskvi, pet u Tatarstanu, četiri u Nižegorodskoj oblasti, tri u Sverdlovskoj oblasti, po dva slučaja u Tulskoj i Kalinjingradskoj oblasti i Sankt Peterburgu, a takođe i u Kabardino-Balkariji i Krasnodarskom kraju.

Utvrđeno je da su građani u poslednje dve nedelje posetili zemlje koje su rizične za koronavirusnu infekciju. Svi hospitalizovani su izolovani na infektivnim odeljenjima.

Prema poslednjim informacijama, u Rusiji su od koronavirusa obolele 253 osobe, a 12 ljudi se već izlečilo.

Gradilište novog infektivog centra u Moskvi - Sputnik Srbija
Moskva ubrzano gradi infektivni centar za obolele od koronavirusa /foto/

Pandemija koronavirusa

Kineske vlasti su 31. decembra obavestile Svetsku zdravstvenu organizaciju o epidemiji nepoznate upale pluća u gradu Vuhan u centralnom delu zemlje. Kineski stručnjaci utvrdili su 7. januara uzročnika bolesti — to je koronavirus 2019-nCoV.

Broj zaraženih koronavirusom u svetu popeo se na 276.532, a broj umrlih na 11.418 osoba. Iako virus najviše pogađa starije iz SZO su upozorili da ni mladi nisu nepobedivi.

Sve o koronavirusu pratite na našem sajtu: Pandemija iz minuta u minut: Raste broj obolelih, svet pozvan da shvati pretnju.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala