Ministarstvo: Ono što smo očekivali pred Uskrs desilo nam se ove nedelje

© Tanjug / DRAGAN KUJUNDZICŽena sa punim torbama nakon kupovine usred epidemije koronavirusa
Žena sa punim torbama nakon kupovine usred epidemije koronavirusa - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ono što smo očekivali pred Uskrs desilo nam se ove nedelje, izjavio je danas državni sekretar Ministrastva zdravlja Berislav Veklić. On je najavio dolazak šest vrhunskih epidemiologa iz Kine u Srbiju.

Upitan o prognozama kada se može očekivati pik epidemije u Srbiji, Vekić kaže da ono što se očekivalo da će se desiti krajem aprila sada je znatno promenjeno.

"To se desilo budući da je u Srbiju stiglo za tri dana 70.000 naših državljana iz inostranstva", rekao je ona za TV Pink.

Vekić je najavio da će u Srbiju doputovati šest vrhunskih epidemiologa iz područja Vuhana u Kini koji je bio najpogođeniji korona virusom i da će njihovo iskustvo biti od velikog značaja za lekare u Srbiji.

On je na TV Pink rekao da će lekarima iz Kine domaćin biti Ministarastvo odbrane, a da je već napravljena satnica gde će sve boraviti i koje edukacije će sprovoditi na kojim klinikama.

Naveo je da je do sada održano oko 10 video konferencija sa kineskim stručnjacima što je, dodaje, pomoglo u uvođenju novih mera za sprečavanje širenja koorna virusa i načinu lečenja.

"Njihova pomoć će biti od izuzetnog značaja", rekao je Vekić i naveo da će kineski stručnjaci u Srbiji primeniti neke svoje metode i iskustvo u vezi sa lečenjem korona virusa.

Kineski epidemilozi će doputovati avionom Erbas A330 srpske nacionalne avio-kompanije danas iz Kine. Avion dozvozi i medicinsku pomoć iz Kine.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala