Kako je izraelski premijer „otvorio oči“ austrijskom kancelaru

© Sputnik / Alekseй Družinin / Uđi u bazu fotografijaAustrijski kancelar Sebastijan Kurc
Austrijski kancelar Sebastijan Kurc - Sputnik Srbija
Pratite nas
Austrijski kancelar Sebastijan Kurc otkrio je da mu je, u vezi sa novim koronavirusom, "otvorio oči" izraelski kolega Benjamin Netanijahu kada mu je rekao: „Vi u Evropi potcenjujete opasnost, probudite se, uradite nešto“.

Posle tog i razgovora sa premijerima iz Azije postalo mi je jasno šta predstoji, izjavio je Kurc u intervjuu nemačkom dnevniku „Bild“.

Kurc je podsetio da je prošle nedelje Austrija donela drastične mere, koje predviđaju zatvaranje škola, restorana, prodavnica, kao i ograničavanje slobode kretanja.

Deset dana nakon prvih odluka već se vidi da mere deluju i da je linija infekcija ravnija, što je važno da bi se izbegla situacija kao u Italiji gde je došlo do kraha zdravstvenog sistema, objasnio je Kurc.

On je istakao da su jasno definsani razlozi kada građani mogu izlaziti iz kuća, i da to poštuje 90 do 95 odsto građana, a oni koji to ne čine bivaju kažnjavani.

Kurc je naglasio da će koronavirus biti pod kontrolom tek kada bude postojala vakcina, ili neki lek, te polazi od toga da će ekstremna situacija trajati od Uskrsa, a da će tek potom sistem postepeno biti vraćan u normalu.

Kompjuterski model koronavirusa - Sputnik Srbija
U Rusiji napravljena tri prototipa vakcine protiv koronavirusa

Ukazuje da fiksne prognoze ne može dati, jer je jasno da što se brže deluje, to je bolje i da je zato njegova vlada odlučna da dosledno preduzima mere.

Upitan da li je pokrajina Tirol napravila grešku prilikom napuštanja turista iz Išgla, žarišta koronavirusa, Kurc je odgovorio da svi deluju na osnovu činjenica i preporuka nadležnih zdravstvenih vlasti.

Međutim, neophodno je analizirati svaku odluku i videti šta je moglo bolje da se uradi, a to će sigurno biti slučaj i u Tirolu, uveren je Kurc.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala