Amerika optužuje Rusiju: Koristite energetiku u „neprijateljske svrhe“

© AP Photo / Luis M. AlvarezStejt department
Stejt department - Sputnik Srbija
Pratite nas
SAD su optužile Rusiju za neprijateljske akcije u energetskom sektoru, nazivajući Moskvu „zlonamernim igračem“, rekao je portparol američkog Stejt departmenta.

Istovremeno, on nije želeo da komentariše mogućnost uvođenja novih sakcija Rusiji u cilju stabilizacije cene nafte, kako su ranije preneli američki mediji.

„Govoriti o mogućnosti uvođenja sankcija kategorički je protiv naše politike, stoga ću se uzdržati od komentara. Naveo sam nekoliko primera, kada je Rusija kao zlonameran igrač koristila energetiku u neprijateljske svrhe. Neka ta činjenica govori sama za sebe“, rekao je portparol Stejt departmenta.

On je takođe istakao da SAD ne ulaze u diskusije o daljem razvoju situacije sa pojedinačnim državama, ali apeluje na sve zemlje da preduzmu „odgovorne mere“.

„Pozivamo sve igrače da obrate pažnju na aktuelni trenutak globalne neodređenosti i ekonomskih previranja i da preduzmu odgovorne mere, kako bi svi zajedno uspeli da ih prevaziđemo“, poručio je on.

Ranije je „Volstrit džurnal“ objavio da Amerika razmatra uvođenje antiruskih sankcija radi „stabilizacije tržišta nafte“.

Podsetimo, cena nafte je pala nakon vesti da članice Organizacije zemalja izvoznica nafte (OPEK+) nisu uspele da produže sporazum o smanjenju proizvodnje. Još jedan faktor koji utiče na nacionalnu i svetsku ekonomiju ostaje pandemija koronavirusa.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala