Vranje: Zbog obolelog sudije, katanac na sud

© PixabaySud
Sud - Sputnik Srbija
Pratite nas
Sudija Osnovnog suda iz Vranja prva je osoba zaražena virusom korona u Pčinjskom okrugu - potvrđeno je u četvrtak iz Kriznog štaba ovog grada. Sudija je doneo virus iz Češke, gde je boravio od 5. do 11. marta.

Trenutno je hospitalizovan na Infektivnoj klinici u Nišu i stanje mu je zasada stabilno. Zbog mogućnosti širenja zaraze zatvoren je ceo Osnovni sud, a sudije i osoblje poslati su u kućnu izolaciju, pišu "Novosti".

Na hitnoj sednici vranjskog Kriznog štaba, gradonačelnik Slobodan Milenković kazao je da se potvrdom jednog slučaja zaraze situacija u gradu bitno promenila. Doneta je odluka da se poveća broj lekara koji će dežurati u vranjskom kol-centru, jer se povećao i broj poziva građana.

Stanje je mobilno i u Čačku, gde u Opštoj bolnici leži troje pacijenata, dvoje iz ovog grada i jedan sa teritorije Gornjeg Milanovca, za koje se osnovano sumnja da imaju upalu pluća izazvanu koronavirusom. Virusološka identifikacija je u toku i sa pacijentima se postupa u skladu sa preporukama. Stanje bolesnika zasada nije kritično.

Čačanski Radni tim za praćenje širenja virusa saopštio je i da su u bolnici obezbeđeni kapaciteti za funkcionisanje u vanrednom stanju i zbrinjavanje teže obolelih. Lekova i drugog materijala neophodnih za zbrinjavanje bolesnika ima dovoljno. Tokom dana biće sprovedena dezinfekcija svih površina zdravstvenih ustanova u saradnji sa Zavodom za javno zdravlje.

Bilans obolevanja u Čačku i Gornjem Milanovcu je nepromenjen - virus ima pet osoba.

U celom Zlatiborskom okrugu, uoči vrhunca epidemije, koji se tek očekuje, do sada su registrovana i potvrđena dva slučaja obolelih od koronavirusa. Ovi pacijenti, a reč je o muškarcima, sa blagim simptomima bolesti, prebačeni su u Kliniku za infektivne bolesti u Beogradu na dalje lečenje, a utvrđeno je da su nedavno boravili u inostranstvu.

“Jedna osoba ima prebivalište u Užicu, a druga u Čajetini. Nedavno su putovali u BiH, odnosno u Češku. Kod njih je klinička slika blaga, reč je o povišenoj temperaturi i kašlju”, rečeno je “Novostima” u užičkom Zavodu za javno zdravlje.

U Požarevcu 300 osoba pod nadzorom 

NA teritoriji Požarevca trenutno je 300 osoba koja se nalaze pod nadzorom po osnovu rešenja sanitarne inspekcije. Reč je o ljudima koji su došli iz inostranstva sa područja koja su zahvaćena virusom korona, ali zasada nema osoba za koje je potvrđeno da su zaražene virusom. Požarevac je organizovao 120 volontera koji po zahtevima starijih građana dopremaju hranu i lekove.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala