Specijalna operacija FSB: Likvidirane tri terorističke ćelije DAEŠ-a /video/

© COS FSB RF / Uđi u bazu fotografijaPripadnici FSB tokom akcije hapšenja
Pripadnici FSB tokom akcije hapšenja - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ruska Federalna služba bezbednosti (FSB) je tokom specijalne operacije osujetila delatnost tajne ćelije terorističke organizacije DAEŠ u tri ruska regiona, saopštila je obaveštajna služba.

Kako se navodi, specijalna operacija je izvedena u saradnji sa Ruskom federalnom službom za finansijski nadzor (Rosfinmonitoring) na Krimu, Republici Komi i u Rostovskoj oblasti.

„Po nalogu predstavnika međunarodne terorističke organizacije, uhapšena lica su organizovala međuregionalnu mrežu za prikupljanje i prenos novčanih sredstava. Pod izgovorom dobrotvornog rada, na račune terorista i njihovih saučesnika prebačeno je oko dva miliona rubalja (oko 26.000 dolara po današnjem kursu)“, navodi se u saopštenju.

Prilikom pretresa lokacije na kojoj su se nalazili teroristi pronađena su sredstva za komunikaciju, bankarske kartice, kao i dokumentacija koja dokazuje da su se bavili nelegalnim operacijama.

Prethodno je generalni sekretar Saveta bezbednosti Rusije Nikolaj Patrušev izjavio da je tokom 2019. godine na teritoriji Severnog Kavkaza likvidirano 13 ćelija terorističke organizacije DAEŠ.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala