Ruski vojnici otkrili kako izgleda patroliranje duž trase M4 u Siriji

© AP Photo / STRPripadnici ruske vojne policije patroliraju sirijskim Kobanijem
Pripadnici ruske vojne policije patroliraju sirijskim Kobanijem - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ruska vojna policija izvela je patroliranje duž 120 kilometara auto-puta M4 između sirijskih provincija Alepo i Hasek, saopštio je portparol vojne policije Anatolij Čali.

Ruski vojnici su otkrili detalje patroliranja duž maršrute, koja se ne nalazi u potpunosti pod kontrolom zvaničnog Damaska.

„Tokom patroliranja razgovaramo s meštanima kako bi otkrili šta im je neophodno. Sprovodimo humanitarne i medicinske akcije. Patroliranje je prošlo prema planu, razgovarali smo s meštanima iz dva naselja“, ispričao je Čali.

Kopnenom trasom patroliraju oklopni transporteri i oklopna vozila „Tajfun“, dok podršku iz vazduha pružaju helikopteri Mi-8 i Mi-35.

„Tokom vazdušnog patroliranja nad delom trase M4 i sirijske granice nisu zabeležene provokacije ili kršenja. Ilegalne oružane snage takođe nisu primećene“, dodao je kapetan posade helikoptera Mi-8 Aleksandar Kudrašov.

Prema njegovim rečima, avioni tokom patroliranja lete na minimalnoj visini što omogućava da se detaljno proceni situacija na zemlji i obezbedi sigurnost leta.

Prema rečima ruskih vojnika, lokalno stanovništvo ih srdačno dočekuje.

„Meštani su dobronamerni. Pozdravljaju to što se mi ovde nalazimo i nadaju se da ćemo i dalje ostati“, istakao je Čali.

Rusko-turski sporazum o Idlibu

U Moskvi su se 5. marta sastali ruski predsednik Vladimir Putin i turski predsednik Redžep Tajip Erdogan, koji su razgovarali o regulisanju situacije u sirijskoj provinciji Idlib. Sastanak je završen donošenjem zajedničkog dokumenta, koji sadrži tri tačke: prekid vatre koji počinje u ponoć u noći između 5. i 6. marta, uspostavljanje bezbednosnog koridora u dužini od šest kilometara ka severu i jugu od strateški važnog puta M4 u Idlibu i zajedničke patrole dve zemlje od 15. marta duž puta M-4 B, koji povezuje Latakiju i Alep.

Pročitajte još:

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala