Ruska fregata u u akciji: Odbijen svaki napad uslovnog neprijatelja /video/

© Sputnik / Igor Zarembo / Uđi u bazu fotografijaFregata Admiral Esen
Fregata Admiral Esen  - Sputnik Srbija
Pratite nas
Fregata Crnomorske flote „Admiral Esen“, koja je deo stalne postave Vojno-pomorske flote u Sredozemnom moru, održala je vojne vežbe, tokom kojih je posada izvršavala zadatke protivvazduhoplovne odbrane, saopštila je pres-služba flote.

„U skladu sa planom borbene pripreme posada fregate je usavršavala taktiku samostalne borbe protiv nekolio brodova uslovnog protivnika, kao i organizaciju protivvazdihoplovne odbrane broda“, navodi se u saopštenju.

Tokom vojnih vežbi, posada broda je izvršila zadatak postavljanja ometača signala sistema za elektronsko ratovanje, dok je avion Ka-27PL, koji se bazirao na fregati, odradio zadatke potrage i praćenja podmronice.

Fregata „Admiral Esen“ naoružana je sa osam lansirnih sistema raketnog kompleksa „Kalibar-NK“. Te rakete mogu uništiti vodene, obalske i podvodne mete na udaljenosti do 2,6 hiljada kilometara. Fregata se nalazi u Sredozemnom moru od decembra 2019. godine.

„Admiral Esen“ je brod iz nove serije fregata projekta 11356R/M. Reč je o seriji višenamenskih fregata, koje su predviđene, između ostalog, za uništavanje brodova i plovila, podmornica i kopnenih objekata protivnika.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala