Rusija vraća kući svoje građane iz svih krajeva sveta

CC BY-SA 2.0 / Flickr/Pete Webber / Avion kompanije Aeroflot A321
Avion kompanije Aeroflot A321 - Sputnik Srbija
Pratite nas
Oko 9.000 ruskih državljana trenutno čeka odluku o vraćanju u Rusiju, izjavila je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova i istakla da taj resor komunicira sa svim krajevima sveta i danonoćno radi na rešavanju povratka svojih sunarodnika.

Zaharova je kao primer navela Maroko, u kojem ruski državljani navode da „Ambasada koristi izgovore“ i da je situacija nepromenjena, a ona je te tvrdnje negirala.

„Trenutno je u toku međuresorski sastanak povodom logistike vraćanja ruskih državljana iz Maroka, a takođe i iz drugih zemalja“, napisala je Zaharova na „Fejsbuku“.

Federalna agencija za vazdušni saobraćaj Rusije („Rosavijacija“) odredila je 30 zemalja iz kojih će prvenstveno vraćati ruske državljane. Prvi avioni su već odleteli u te zemlje. Iz Srbije bi 80 ruskih državljana trebalo da bude vraćeno, izjavio je direktor „Rosavijacije“ Aleksandar Neradko.

On je dodao u intervjuu za televiziju „Rusija 24“ da će naredni letovi biti obavljeni u subotu. Dva aviona aviokompanije „Aeroflot“ i „S7“ će odleteti u Crnu Goru, i dva će takođe odleteti u Kišinjev, u Moldaviju.

„Letovi za Španiju biće obavljeni 21. marta. Među prioritetnim država su Portugal, Mađarska, Maroko, Moldavija, Crna Gora i Srbija, rekao je Neradko.

Više od 550 ljudi se vratilo iz Crne Gore. Oni će morati da provedu dve nedelje u karantinu. Međutim, hiljade ruskih državljana i dalje ostaje u inostranstvu.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala