Pivare prelaze na proizvodnju sredstava za dezinfekciju ruku

CC0 / Unsplash / Pivo
Pivo - Sputnik Srbija
Pratite nas
Proizvođači alkoholnih pića širom sveta uključili su se u borbu protiv koronavirusa, tako pivari i destileri iz Evrope u svojim pogonima sada proizvode i sredstva za dezinfekciju ruku.

Destilerije su se uključile kako bi doprinele povećanju proizvodnje sredstava za pranje ruku, koja su u mnogim zemljama postala retkost zbog velikog porasta potražnje, prenosi Tanjug.

Neke destilerije u SAD najavile su da će i one uložiti iste napore.

Jedan pivara u Škotskoj najavila je da će početi da proizvodi sredstva za higijenu ruku.

„Odlučni smo da učinimo sve što je moguće kako bismo pokušali da pomognemo što većem broju ljudi da ostanu na sigurnom. Vreme je za čišćenje“, objavljeno je na Tviter profilu jedne kompanije.

Još jedna škotska kompanija je pre nekoliko dana saopštila da je obustavila proizvodnju žestokih pića i da izrađuje jaka sanitarna sredstva za one kojima su potrebna u lokalnoj zajednici.

Destilerija je apelovala i na donacije malih plastičnih boca koje će se koristiti kao ambalaža.

U Francuskoj je jedna kompanija, koja sarađuje sa glavnim dobavljačem sredstava za dezinfekciju ruku apotekama u Francuskoj, najavila da će donirati 70.000 litara čistog alkohola za proizvodnju sredstva za cišćenje, prenosi portal Klix.

Podružnice te francuske kompanije u Švedskoj, Irskoj, Španiji i SAD takođe će doprineti lokalnim naporima da se poveća proizvodnja sredstava za dezinfekciju ruku.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala