Brnabićeva: Restriktivnije mere - ne pretim, nego obećavam

© Tanjug / TANJA VALICAna Brnabić
Ana Brnabić - Sputnik Srbija
Pratite nas
Premijerka Srbije Ana Brnabić navela je večeras da će Vlada Srbije uraditi sve što je neophodno za suzbijanje epidemije, pa i pooštiriti mere.

Ona navodi da smo vanredno stanje i restriktivne mere uveli mnogo pre drugih država, jer se razmišlja o tome da se sačuva svaki ljudski život i zdravstveni sistem.

"Ja snosim najveću odovornost za sve mere vlade i mnogo više pridajem ličnoj odgovornosti nego zabranama koje uvodi Vlada ili sistem. Kada imate ličnu odgovornost rezultati su bolji. Eksplicitne zabrane stavljaju ljude da se protive i inate, pa policija i vojska treba da juri ljude, da se dešavaju napadi i dobijamo još više problema", kaže ona i dodaje:

"Ali ako lična odgovornost nije na tom nivou, i ako i dalje imate ljude u kafiima onda morate da uvodite zabranu", prenosi B 92.

Da bi se sačuvala državna kasu od onih koji nakon vanrednih stanja tuže državu zbog gubitaka tokom tog vremena, vlast je, prema rečima Ane Brnabić, želela da se sa ovim izbori apelujući na ličnu odgovornost pre

Premiejrka je ponovo apelovala na sve da ostanu u kućama.

"Mora li Vlada da zabrani, da li je naše stanje svesti da Vlada mora da zabrani - dobro zabranićemo", kaže premiejrka i dodaje da kada bi svi sedeli kućama ne bi imali policijski čas.

"Ali to tako nije", kaže premijerka koja smatra da više ne veruje u takvu mogućnost.

Prema njenim rečima, mnogi navode da su mere pritiv ustava, ali da je Vlada ipak morala da uvodi mere.

"Ako Vlada treba da bude restriktivnija - biće, ne pretim nego obećavam", kaže.

Ona je ranije u svom obraćanju navela da od sutra u 20 sati prestaje javni prevoz na teritoriji cele Srbije, a od nedelje i kafići, restorani i tržni centri.
"Suspendujemo javni gradski prevoz do daljeg", rekla je Brnabić na pres konferenciji u vladi Srbije.

"U ovom trenutku opašnost je suviše velika, a pritisak na lekare i mecinske sestre suviše veliki da bismo razmišljali o materijalnoj strani svega ovoga", naglasila je Brnabić.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala