Kinezi emitovali „Valtera“ u znak podrške Srbiji

© skrinšotVelimir Bata Živojinović
Velimir Bata Živojinović - Sputnik Srbija
Pratite nas
Kineska nacionalna televizija je u znak podrške Srbiji emitovala na svom filmskom kanalu kultno ostvarenje „Valter brani Sarajevo“ sa legendarnim Batom Živojinovićem u glavnoj ulozi.

BK Grupa je saopštila da je poslanik u Skupštini Srbije Dragomir Karić u razgovoru sa nekadašnjim kineskim ambasadorom u Beogradu Li Mančangom dobio informaciju da je kineska nacionalna televizija sinoć, na svom filmskom kanalu ČTV6, u 22.05 časova po lokalnom vremenu, emitovala film u znak podrške Srbiji.

„Ovo je zaista izuzetan gest. Veliku zahvalnost upućujem kineskom narodu i predsedniku Si Đinpingu na svemu što čine za našu zemlju i građane. Oni su nebrojeno puta do sada pokazali da su naši iskreni prijatelji, kao što smo se i mi trudili da to prijateljstvo maksimalno uzvratimo“, naveo je Karić u saopštenju.

On je naglasio da se čelično prijateljstvo Srbije i Kine ne ogleda samo u dolasku kineskog ekspertskog lekarskog tima, dopremanju medicinske i zaštitne opreme, testova za detekciju Covid-19, već i u velikoj moralnoj podršci.

U saopštenju se ističe da je na portalu čuvene Beijing daily group, koja u svom sastavu ima devet novina, tri magazina, jednu izdavačku kuću i sajt, navedeno je da ČTV6 neretko bira filmove koji svojom radnjom ili porukom prate određeni aktuelni događaj.

„Iako Sarajevo više nije u Srbiji, Sarajevo mnogo znači Srbiji. "Valter brani Sarajevo" odražava neumornu borbu potlačenih nacija pred stranim agresorima. Srbija se suočava s epidemijom korona virusa i sada joj je potrebna upravo takva odlučnost, hrabrost i borba“, piše između ostalog u tekstu na sajtu www.bjd.com.cn.

Karić je naveo i da je stotine miliona Kineza duboko dirnula poruka predsednika Srbije Aleksandra Vučića u kojoj je predsednika Si Đinpinga zamolio za pomoć kineskog naroda i u kojoj je govorio o ogromnom poverenju koje Srbija ima u Kinu.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala