Evakuacija srpskih studenata specijalnim letom iz Moskve

© Sputnik / Maksim Blinov / Uđi u bazu fotografijaAvion Ejrbas A320 kompanije "Aeroflot" poleće sa aerodroma "Šeremetjevo" u Moskvi
Avion Ejrbas A320 kompanije Aeroflot poleće sa aerodroma Šeremetjevo u Moskvi - Sputnik Srbija
Pratite nas
Specijalnim letom iz Moskve u Beograd će oko 19 časova doputovati grupa od 90 srpskih studenata, saznaje BK televizija.

Ovu informaciju je potvrdio i narodni poslanik Dragomir J. Karić, član Parlamentarne grupe prijateljstva sa Rusijom u Narodnoj skupštini.

On je istakao da je saradnja između dve države na visokom nivou i u najtežim trenucima, kakvi su upravo ovi kada se ceo svet bori sa opakim koronavirusom, a sve to pre svega zahvaljujući strateškom partnerstvu koje uspešno neguju predsednici Rusije i Srbije, Vladimir Putin i Aleksandar Vučić.

© Foto : BK televizijaIz Moskve u Beograd specijalnim letom stiže 90 srpskih studenata.
Evakuacija srpskih studenata specijalnim letom iz Moskve - Sputnik Srbija
Iz Moskve u Beograd specijalnim letom stiže 90 srpskih studenata.
„Prijateljska Rusija se odazvala pozivu predsednika Vučića i obezbedila avion za evakuaciju srpskih studenata koji se školuju na prestižnim ruskim univerzitetima. Svi oni su prošli zdravstvene kontrole pre nego što su se ukrcali na ovaj specijalni let. Ovo je bio jedini način da se vrate u Srbiju svojim porodicama“, rekao je Karić koji je bio u stalnoj koordinaciji sa konzulom Srbije u Rusiji Milanom Živkovićem.

Iskrenu zahvalnost Karić je izrazio i ruskom ambasadoru u Srbiji Aleksandru Bocan-Harčenku, koji je umnogome doprineo da se ovaj specijalni let realizuje.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala