Amerikanac u karantinu u Novom Sadu: Srbi bi preživeli i nuklearnu katastrofu /video/

© Flickr / Dennis JarvisNovi Sad
Novi Sad - Sputnik Srbija
Pratite nas
Amerikanac Čarls Kater ostao je „zaglavljen“ u Srbiji zbog epidemije koronavirusa. Na svom Jutjub kanalu objavljuje snimke o tome kako mu je u izolaciji. On u jednom snimku navodi da je bolje što se nalazi ovde nego u „SAD bez toalet papira“.

Snimak je objavio 16. marta, dan nakon što je u Srbiju uvedeno vanredno stanje i rekao da Srbija prati primer ostatka Evrope.

„U samoizolaciji sam u Novom Sadu. Predsednik Vučić je apelovao na starije građane da ostanu u svojim kućama i sada ću vam pokazati kroz prozor oni baš to i ne poštuju. Sećam se kad je sve krenulo u Vuhanu, mislio sam sve su mediji napumpali, na mene to neće uticati. Onda sam video da se širi tu i tamo i pomislio sam, čovek sam koji voli horore, stvari o pandemijama, čoveče šta ako se to stvarno dogodi. Nikada nisam ni sanjao da će ukinuti sportske događaje tako. Ali to se sada dešava“, kaže Čarls.

Dodaje da je pomislio da je trebalo da ide kući kada je virus počeo da se širi po Evropi jer nije želeo da bude stranac zaglavljen u stranoj zemlji.

„Pomislio sam da je možda pametnije da budem zaglavljen ovde u Srbiji, nego da sam u SAD tokom katastrofe. Amerikanci zaista ne znaju ništa o tim katastrofama, mislim na ljude koji su danas živi. U SAD i zbog manjeg straha žure u prodavnice, kupuju sve ― toalet papir, dezinfekciona sredstva i hranu. Pomislio sam, to se dešava u Americi, zašto da ne ostanem u Srbiji, ovi ljudi znaju kako da prežive katastrofe. Srbija je godinama išla iz rata u rat. Balkanski ratovi, Prvi svetski rat koji je skoro potpuno izbrisao mušku populaciju, ljude koji su se vraćali sa Krfa zatekle su mnoge bolesti, onda imate devedesete naravno, hiperinflaciju, sankcije, i oni su preživeli“, ispričao je Amerikanac.

Dodao je i da kada bi de dogodila neka katastrofa koja bi izbrisala populaciju, kao što je nuklearna, Srbi bi verovatno i to preživeli.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala