Amerika obustavlja izdavanje viza u svim zemljama sveta

© Sputnik / Sergeй Mamontov / Uđi u bazu fotografijaAmerička viza
Američka viza - Sputnik Srbija
Pratite nas
Stejt department SAD usvojio je odluku da obustavlja izdavanje američkih viza u svim svojim abasadama širom sveta zbog pandemije koronavirusa.

Kako se navodi u saopštenju američkog spoljnopolitičkog resora, svi planirani sastanci sa strankama se otkazuju počev od 20. marta.

Ističe se da će rad konzulata biti obnovljen po pitanju izdavanja viza „čim se za tako nešto steknu uslovi“, iako nije precizirano kada bi to moglo da se dogodi.

Sa druge strane, naglašava se, ambasade će nastaviti da pružaju ostale usluge građanima SAD koji borave u inostranstvu.

Pandemija koronavirusa

Kineske vlasti su 31. decembra obavestile Svetsku zdravstvenu organizaciju o epidemiji nepoznate upale pluća u gradu Vuhan u centralnom delu zemlje. Kineski stručnjaci utvrdili su 7. januara uzročnika bolesti — koronavirus 2019-nCoV (2019-nCoV), koji je kasnije dobio zvaničan naziv KOVID-19.

Svetska zdravstvena organizacija 11. marta proglasila je epidemiju novog koronavirusa za pandemiju. Prvi slučajevi zaraze ovim koronavirusom zabeleženi su krajem 2019. u Kini. Prema najnovijim podacima u više od 150 zemalja sveta zaraženo je više od 227 hiljada ljudi, većina se oporavila, a više od devet hiljada je umrlo.

Pratite na Sputnjiku najnovije informacije o pandemiji koronavirusa KOVID-19.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala