Zarada na nesreći: Muškarac i žena prodavali maske po 15 puta višoj ceni

CC0 / Unsplash / Medicinske maske
Medicinske maske - Sputnik Srbija
Pratite nas
Dve osobe, D.P. i I.B, uhapšene su jer su zbog preprodaje maski putem sajta “kupujem-prodajem” nudili zaštitne maske po 15 puta većoj ceni.

Oni se terete za krivično delo nedozvoljena trgovina, a istragu protiv njih će sprovesti Tužilaštvo za visokotehnološki kriminal, saznaje Tanjug.

Nakon saslušanja, sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu u sredu je D.P. odredio pritvor do 30 dana, zbog osobitih okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo.

Prema I.B. sudija je odredio i meru zabrane napuštanja stana uz primenu mere elektronskog nadzora, (kućni pritvor sa nanogicom) uz zabranu da tokom sprovođenja mere koristi internet, saopšteno je iz Višeg suda.

Mera zabrane napuštanja stana može trajati dok za to postoji potreba, a najduže do pravosnažnosti presude, odnosno do upućivanja okrivljenog na izdržavanje krivične sankcije koja se sastoji u lišenju slobode, s tim što će sud svaka tri meseca ispitati da li je dalje trajanje mere opravdano, dodaje sud.

Istovremeno, osumnjičena I.B. je upozorena da ukoliko prekrši navedenu zabranu da protiv nje može biti određen pritvor.

Protiv rešenja o pritvoru osumnjičeni i njihov branilac imaju pravo žalbe u roku od tri dana od prijema rešenja krivičnom vanpretresnom veću Višeg suda u Beogradu.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala