Zaharova: Sporazum o Idlibu izaziva bes Amerikanaca

© Sputnik / Vladimir Pesnя / Uđi u bazu fotografijaPortparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova
Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova - Sputnik Srbija
Pratite nas
Sporazum Rusije i Turske o Idlibu izaziva bes Amerike i oni koriste svaku priliku da pokrenu antirusku histeriju, izjavila je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

„Obratili smo pažnju na intenzivirane kontakte američkih političara sa pseudohumanitarnom organizacijom u Siriji - Beli šlemovi. Takvi kontakti obično se završavaju velikim problemima u regionu u vidu provokacija. Zamenik američkog državnog sekretara Stiven Bigan primio je šefa te organizacije 17. marta i to bez obzira na ograničenja na kontakte sa strancima zbog koronavirusa“, navela je Zaharova na redovnom brifingu i podsetila i na druge kontakte slične vrste.

Svi ti susreti, navela je ona, odvijali su se u atmosferi antiruske informativne kampanje u vezi sa Idlibom.

Stvara se utisak, rekla je ona, da ideja o mogućoj relaizaciji rusko-turskog dogovora o Idlibu kod Amerikanaca izaziva takav bes da koriste svaki povod za pokretanje antiruske histerije i podrivanje procesa normalizacije u Siriji.

Podsetimo, ruski predsednik Vladimir Putin i turski lider Redžep Tajip Erdogan su početkom marta u Moskvi  usaglasili dogovor o Idlibu u tri tačke, kojim je predviđen prekid vatre u toj sirijskoj provinciji. 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala