U Rusiji osnovana Alijansa za borbu protiv koronavirusa

© Sputnik / Vitaliй Timkiv / Uđi u bazu fotografijaSistemi za testiranje na koronavirus
Sistemi za testiranje na koronavirus - Sputnik Srbija
Pratite nas
U Rusiji je formirano Udruženje za borbu protiv koronavirusa, koje će se baviti testiranjem stanovništva na KOVID-19, saopštila je pres služba ruske Vlade nakon sastanka premijera Mihaila Mišustina s predstavnicima Ruskog fonda za direktne investicije, Ruske unije industrijalaca i preduzetnika, ruskog pretraživača „Jandeksa” i Mail.ru Group.
„Glavni zadatak udruženja je obezbeđenje operativnog testiranja stanovništva uz primenu najboljih raspoloživih tehnologija, kao i industrijska bezbednost i neometan rad najvećih ruskih kompanija”, piše u saopštenju pres službe ruske Vlade.

U saopštenju se još dodaje da će u projektu takođe učestvovati vodeće ruske klinike i mreže laboratorija. Pilot projekat zasnovan na sistemu rusko-japanskih testova biće pokrenut u aprilu na osnovu baze preduzeća koja se nalaze na spisku Ruske unije industrijalaca i preduzetnika.

Pandemija koronavirusa

Kineske vlasti su 31. decembra obavestile Svetsku zdravstvenu organizaciju o epidemiji nepoznate upale pluća u gradu Vuhan u centralnom delu zemlje. Kineski stručnjaci utvrdili su 7. januara uzročnika bolesti — to je koronavirus 2019-nCoV (2019-nCoV), koji je kasnije dobio zvaničan naziv KOVID-19.

© REUTERS / NEXU Science CommunicationKompjuterski model koronavirusa
U Rusiji osnovana Alijansa za borbu protiv koronavirusa - Sputnik Srbija
Kompjuterski model koronavirusa

Svetska zdravstvena organizacija 11. marta proglasila je epidemiju novog koronavirusa za pandemiju. Prvi slučajevi zaraze ovim koronavirusom zabeleženi su krajem 2019. u Kini. Prema najnovijim podacima u više od 150 zemalja sveta zaraženo je više od 230 hiljada ljudi, više od 86 hiljada se oporavilo, a više od devet hiljada je umrlo.

u Rusiji zabeleženo 199 slučajeva oboljenja od koronavirusa.

Pratite na Sputnjiku najnovije informacije o pandemiji koronavirusa KOVID-19.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala