Svi Rusi koji su došli iz inostranstva idu u karantin

© Sputnik / Vitaliй Belousov / Uđi u bazu fotografijaLekari ispred bolnice za obolele od koronavirusa u Rusiji
Lekari ispred bolnice za obolele od koronavirusa u Rusiji - Sputnik Srbija
Pratite nas
Glavna sanitarna doktorka Rusije Ana Popova naložila je lokalnim vlastima da na dve nedelje izoluju sve građane koji su u Rusiju došli iz inostranstva.

Njihovo stanje svakodnevno će pratiti doktori i izveštavati o rezultatima Saveznu službu za nadzor i zaštitu potrošača (Rospotrebnadzor).

Osim toga, ljudi koji su stigli iz inostranstva moraju da prijave svoj povratak.

Konkretno, oni moraju da daju informacije o mestu, datumu boravka u inostranstvu, kontakt podatke, uključujući i podatke o prebivalištu i mestu faktičkog boravka.

U Rusiji je do ovog trenutka od koronavirusne infekcije KOVID-19 zaraženo 147 osoba.

Pandemija koronavirusa

Kineske vlasti su 31. decembra obavestile Svetsku zdravstvenu organizaciju o epidemiji nepoznate upale pluća u gradu Vuhan u centralnom delu zemlje. Kineski stručnjaci utvrdili su 7. januara uzročnika bolesti — to je koronavirus 2019-nCoV (2019-nCoV), koji je kasnije dobio zvaničan naziv KOVID-19.

Svetska zdravstvena organizacija 11. marta proglasila je epidemiju novog koronavirusa za pandemiju. Prvi slučajevi zaraze ovim koronavirusom zabeleženi su krajem 2019. u Kini. Prema najnovijim podacima u više od 150 zemalja sveta zaraženo je više od 226 hiljada ljudi, više od 85 hiljada se oporavilo, a više od devet hiljada je umrlo.

Pratite na Sputnjiku najnovije informacije o pandemiji koronavirusa KOVID-19.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala