Aplauz večeras još glasniji, policija pružila podršku sirenama /video/

© Sputnik / screenshot/SputnjikAplauz za lekare
Aplauz za lekare - Sputnik Srbija
Pratite nas
Beograđani su večeras bili još glasniji u pružanju podrške našim lekarima sa svojih prozora i terasa. Tačno u 20 sati ulicom Bulevara Kralja Aleksandra odjeknuo je gromoglasni aplauz, ali im se ovog puta u tome, sirenama koje označavaju da je na snazi policijski čas, pridružila i policijska patrola koja je tuda prolazila.

Tačno u 20 sati ulice su postale prazne. Kretalo se jedino policijsko vozilo, koje je najpre kontrolisalo da li obližnji kafići i restorani poštuju činjenicu da je na snazi vanredno stanje.

Kada su ugledali reporterku Sputnjika kako stoji nasred ulice, odmah su je legitimisali.

„Gospođice, da li znate da je na snazi vanredno stanje?“, upitali su uljudno i na odgovor naše novinarke da „vanredno stanje prati iz minuta u minut“ i da je trenutno na zadatku, zahvalili se i zamolili da odmah po obavljenom poslu ode kući.

Posle uspešnog sinoćnjeg poziva sa društvenih mreža da se aplauzima podrže oni koji su u prvim redovima ove borbe, građani su i večeras izašli na prozore i balkone i jače i gromkije udružili aplauze za lekare i medicinsko osoblje.

Tapšanju su se pridružile i policijske sirene, sirene gradskog prevoza i vozila Javnog komunalnog preduzeća. Kako je to izgledalo u različitim delovima Beograda, pogledajte na našim snimcima.

PALILULA

STARI GRAD

VRAČAR

BARAJEVO
Građani Srbije tako slede primere ItalijeŠpanije, čiji stanovnici takođe pesmom i aplauzom odaju priznanje svima onima koji brinu o njihovom zdravlju. Strah od koronavirusa zahvatio je brojne države, a na hiljade ljudi nalazi se u karantinu širom sveta. U Srbiji je uvedeno vanredno stanje, a građanima je naloženo da ostanu u svojim domovima između 20 časova i pet sati ujutru.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala