Rusija Ukrajini: Protivljenje ukidanju sankcija - čist egoizam

© Sputnik / Vladimir Fedorenko / Uđi u bazu fotografijaZgrada Državne dume Rusije u Moskvi
Zgrada Državne dume Rusije u Moskvi - Sputnik Srbija
Pratite nas
Šef Komiteta Državne dume Rusije za međunarodne odnose Leonid Slucki ocenio je egoističnim stav Ukrajine koja ne podržava ukidanje sankcija Rusiji u kontekstu situacije sa koronavirusom, i dodao da pandemija nije vreme za uzajamne optužbe.
„Saopštenje ukrajinskog Ministarstva inostranih poslova o 'manipulacionim merama' za ukidanje sankcija Rusiji zbog koronavirusa je cinična provokacija. Rusija nije definisala pitanje na taj način i sankcije uopšte nisu na našem dnevnom redu“, rekao je Slucki.

On je takođe istakao da uvođenje bilo kakvih sankcija samo ubrzava negativna svetska ekonomska kretanja.

„Naivno bi bilo misliti da će ista ta Ukrajina ostvariti nekakve dodatne bonuse u kontekstu ruskih kontramera u uslovima krize na pomolu. Takav stav nije ništa drugo nego kratkovida manifestacija nacionalnog egoizma. Još jednom želim da istaknem da pandemija nije vreme za uzajamne optužbe. Sva sredstva treba da budu upotrebljena u borbi protiv KOVID-2019“, zaključio je Slucki.

Podsetimo, ruski senator Konstantin Kosačov ocenio je da bi države BRIKS u uslovima porasta globalne krize i pretnje zbog koronavirusa trebalo da iniciraju istovremeno i potpuno ukidanje svih ekonomskih sankcija, osim onih koje je uveo Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija.

S tim u vezi, Ministarstvo inostranih poslova Ukrajine usprotivilo se ukidanju sankcija Rusiji u kontekstu sve veće globalne krize i pretnje koronavirusom i sankcije okarakterisalo kao ključni instrument „za obuzdavanje države-agresora.

Šef odbora za međunarodna pitanja Bundestaga Valdemar Gert ranije je izjavio da je potrebno ukinuti sankcije Rusiji imajući u vidu situaciju sa novim virusom, jer, prema njegovim rečima, u teškim vremenima zemlje treba da pomažu jedna drugoj.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala