Rublja oscilira: Dolar skočio na 81,97 rubalja

© Sputnik / Vitaliй Belousov / Uđi u bazu fotografijaDisplej kursne liste na menjačnici u Moskvi
Displej kursne liste na menjačnici u Moskvi - Sputnik Srbija
Pratite nas
Kurs rublje snažno osciluje i menja dinamiku, dolar i evro su posle pada na početku trgovanja skočili: dolar – na 81,97 rubalja, što je maksimum od januara 2016, a evro – na 89,6 rubalja, na maksimum od februara 2016, sledi iz podataka sa Moskovske berze.

Zatim su valute ponovo pale. Sutrašnji kurs dolara prema podacima od 8.23 po srednjoevropskom vremenu u četvrtak je opao za 2 kopejke – na 80,85 rubalja, evro – za 12 kopejki, na 88,21 rublju.

Dolar od početka trgovanja osciluje u širokom rasponu – od 79,8 do 81,97 rubalja, a evro je takođe podložan velikim fluktuacijama i osciluje u rasponu od 85,5 do 89,6 rubalja.

Kotacije nafte i devizni kurs srušili su se nakon vesti da članice Organizacije zemalja izvoznica nafte nisu uspele da produže sporazum o smanjenju proizvodnje. Tako je sirova nafta „Brent“ početkom prošle nedelje dostigla minimum iz januara 2016, a tipa „VTI“ – minimum iz februara iste godine. Još jedan faktor koji utiče na nacionalnu i svetsku ekonomiju je pandemija koronavirusa.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala