Problem evakuacije Rusa iz Crne Gore nije rešen

© Sputnik / Vladimir Astapkovič / Uđi u bazu fotografijaPutnica na aerodromu Šeremetjevo u Moskvi
Putnica na aerodromu Šeremetjevo u Moskvi - Sputnik Srbija
Pratite nas
Problem evakuacije državljana Rusije iz Crne Gore nije do kraja rešen, avio-kompanija „Pobeda“ ima oko 1.000 putnika koji ne mogu da se prevezu sa dva leta, saopštio je avio-prevoznik.

„Mišljenje da je problem sa evakuacijom Rusa iz Crne Gore rešen je pogrešno. Dobili smo dozvolu za samo dva leta. Kompanija 'Pobeda' sada u Crnoj Gori ima oko 1.000 ljudi. Nećemo izvesti sve klijente sa dva leta“, rekla je predstavnica avio-kompanije.

„Pobeda“ je ranije objavila da je dobila dozvolu crnogorskih vlasti za dva leta za izvođenje državljana Rusije. Kompanije „Aeroflot“ i „S7“ takođe su dobile dozvolu za letove iz Crne Gore.

Problemi sa ruskim turistima u Crnoj Gori

Vlasti u Crnoj Gori su utorak saopštile o prva dva slučaja zaraženih koronavirusom. Zemlje je prethodno obustavila međunarodni drumski, železnički i vazdušni saobraćaj zbog pandemije, a granice su zatvorene za ulazak stranaca.

„Pobeda“ i „S7“ saopštile su da čekaju dozvolu vlasti te zemlje da izvedu državljane Rusije. Avio-kompanija „Aeroflot“ zatražila je u utorak pomoć ruske Savezne agencije za vazdušni saobraćaj i ruskog Ministarstva spoljnih poslova kako bi se ovo pitanje što je pre moguće rešilo. Portparolka Savezne agencije za vazdušni saobraćaj „Rosavijacija“ izjavila je za Sputnjik da Savezna agencija za vazdušni saobraćaj i Ministarstvo spoljnih poslova Rusije preduzimaju mere za dobijanje odgovarajućih dozvola od vazduhoplovnih vlasti Crne Gore.

Izvor blizak vazduhoplovnim vlastima Rusije ranije je saoopštio da je crnogorska vlada tražila da se za dozvolu za evakuaciju Rusa iz zemlje bez karte preveze 50 crnogorskih državljana iz Moskve u Tivat.

Pandemija koronavirusa

Kineske vlasti su 31. decembra obavestile Svetsku zdravstvenu organizaciju o epidemiji nepoznate upale pluća u gradu Vuhan u centralnom delu zemlje. Kineski stručnjaci utvrdili su 7. januara uzročnika bolesti — to je koronavirus 2019-nCoV (2019-nCoV), koji je kasnije dobio zvaničan naziv KOVID-19.

Svetska zdravstvena organizacija 11. marta proglasila je epidemiju novog koronavirusa za pandemiju. Prvi slučajevi zaraze ovim koronavirusom zabeleženi su krajem 2019. u Kini. Prema najnovijim podacima u više od 150 zemalja sveta zaraženo je više od 219 hiljada ljudi, više od 85 hiljada se oporavilo, a skoro devet hiljada je umrlo.

Pratite na Sputnjiku najnovije informacije o pandemiji koronavirusa KOVID-19.

Pročitajte još:

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala