Objavljen video-snimak koronavirusa pod mikroskopom /video, foto/

© Depositphotos.com / WavebreakmediaLaborant s mikroskopom
Laborant s mikroskopom - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ruski državni organ za sanitarni nadzor i kontrolu i zaštitu prava potrošača „Rospotrebnadzor“ objavio je video-snimak i fotografije koronavirusa, čiji su genom u potpunosti uspeli da dešifruju stručnjaci iz Naučno-istraživačkog instituta „A. A. Smorodinceva“.

Vršilac dužnosti direktora instituta „A. A. Smorodincev“ pri Ministarstvu zdravlja Rusije Dmitrij Lioznov izjavio je da je od od presudnog značaja da se utvrdi put širenja koronavirusa i način na koji je dospeo na teritoriju Rusije.

Prethodno je rusko Ministarstvo zdravlja saopštilo da su ruski lekari uspeli da izdvoje ceo genom koronavirusa, što će pomoći prilikom razvoja vakcine i lekova protiv virusa.

© Foto : RIASnimak koronavirusa pod mikroskopom
Objavljen video-snimak koronavirusa pod mikroskopom /video, foto/  - Sputnik Srbija
Snimak koronavirusa pod mikroskopom

Pandemija koronavirusa

Kineske vlasti su 31. decembra obavestile Svetsku zdravstvenu organizaciju o epidemiji nepoznate upale pluća u gradu Vuhan u centralnom delu zemlje. Kineski stručnjaci utvrdili su 7. januara uzročnika bolesti — koronavirus 2019-nCoV (2019-nCoV), koji je kasnije dobio zvaničan naziv KOVID-19.

Svetska zdravstvena organizacija 11. marta proglasila je epidemiju novog koronavirusa za pandemiju. Prvi slučajevi zaraze ovim koronavirusom zabeleženi su krajem 2019. u Kini. Prema najnovijim podacima u više od 150 zemalja sveta zaraženo je više od 227 hiljada ljudi, većina se oporavila, a više od devet hiljada je umrlo.

Pratite na Sputnjiku najnovije informacije o pandemiji koronavirusa KOVID-19.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala