Nove mere zbog pandemije u SAD: Na sahrani samo najbliži, za ostale ─ snimak

© Foto : freeimages.comGrob
Grob - Sputnik Srbija
Pratite nas
U Sjedinjenim Američkim Državam zbog pandemije koronavirusa sahrane su počele da se snimaju kamerom, a ispraćaju pokojnika mogu prisustvovati samo najbliži članovi porodice, prenosi „Foks njuz“.

Predstavnici američkog Centra za kontrolu i prevenciju bolesti preporučili su da sahranama prisustvuju samo najbliži članovi porodice, zbog mera predostrožnosti.

Oni su savetovali pogrebnom zavodu da kamerama zabeleže poslednji ispraćaj, kako bi prijatelji i rodbina pokojnika mogli da ga pogledaju kasnije.

Međutim, SAD nisu izuzetak po tom pitanju, jer su i u Velikoj Britaniji počeli da obavljaju sahrane „na daljinu“. Druge zemlje su se odlučile za kadinalnije mere kako bi sprečile širenje Kovida-19. Naime, vlasti Irske su preporučile da se sahrane odlože. U Italiji, koja beleži veliku stopu smrtnosti uzrokovanu koronavirusom, sahrane su strogo zabranjene.

Ranije je saopšteno da su stanovnici SAD uglavnom ignorisali preporuke vlasti da izbegavaju okupljanja i ostanu kod kuće, kako bi sprečili širenje zaraze. Zbog nepoštovanja naredbi, vlasti su morale da uvedu strožije mere.

Prema poslednjim podacima, u SAD je zabeleženo 9.400 slučajeva koronavirusa. Od toga je 150 osoba umrlo, a 106 se izlečilo. U svetu je od koronavirusa ukupno obolelo 218.800 ljudi.

Pratite na Sputnjiku najnovije informacije o pandemiji novog koronavirusa KOVID-19.

Pročitajte još: 

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala