Crna Gora: Građani za 7 dana kupili namirnica koliko potroše za četiri meseca

© Sputnik / Nebojša PopovićRed ispred prodavnice u Podgorici
Red ispred prodavnice u Podgorici - Sputnik Srbija
Pratite nas
Glavni zadatak Vlade u ovom trenutku je, imajući u vidu da je većina građana Crne Gore u kući, obezbjeđivanje neprekidnog napajanja svim uslugama koje su im potrebne kao što su struja, voda, telekomunikacione usluge i svim ostalim što podrazumijeva osnovni komfor života, kazala je ministarka ekonomije te zemlje Dragica Sekulić.

Ona je prokomentarisala informacije koje su se pojavile u javnosti da pojedine pekare u Crnoj Gori već od sjutra obustavljaju rad jer nemaju dovoljno brašna. Sekulićeva je kazala da takva informacija do nje nije stizala.

„Svi kapaciteti Ministarstva ekonomije, Privredne komore i naših privrednika su usmjereni na to da ne fali nijedna namirnica u Crnoj Gori. Te informacije nije dobila ni PKCG niti jedno udruženje niti MEK. Sigurna sam da nijedna pekara u ovom trenutku nije bez brašna“, kazala je ona.

Sekulić je napomenula da smo ovih dana svjedoci da je pojačana potrošnja u marketima.

“Zalihe osnovnih životnih namirnica kod naših građana je na nivou prosječne četvoromjesečne potrošnje. Dakle, naši građani su u posljednjih sedam dana kupili toliko osnovnih životnih namirnica koje su dovoljne u normalnim uslovima za četiri mjeseca“, kazala je ona.

Ipak kako je dodala, bez obzira na to, Crna Gora je u ovom trenutku jedina zemlja u kojoj rafovi nijesu prazni.

„Na rafovima ne nedostaje ništa. Svi radimo 24 sata kako bi to obezbijedili. U ovom trenutku ima dovoljno i brašna i svih ostalih životnih namirnica. Svjedoci ste da u onim djelovima gdje nije dozvoljen uvoz brašna uvezena je pšenica, naši mlinovi su već počeli da rade. Naši prodavci, distributeri i snabdjevači su počeli da se snabdijevaju i sa drugih tržišta“, kazala je Sekulić.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala