Zbog koronavirusa zatvara se granica između DNR i teritorije pod kontrolom Kijeva

© Sputnik / Valeriй Melьnikov / Uđi u bazu fotografijaPripadnik snaga samoproglašene Donjecke Narodne Republike tokom razmene zarobljenika sa Kijevom
Pripadnik snaga samoproglašene Donjecke Narodne Republike tokom razmene zarobljenika sa Kijevom - Sputnik Srbija
Pratite nas
Lider samoproglašene Donjecke narodne republike Denis Pušiljin izjavio je da će granica između DNR i teritorije pod kontrolom Ukrajine biti zatvorena zbog opasnosti od širenja koronavirusa.

On je objasnio da postoje sve osnove za pretpostavku da će se situacija sa koronavirusom u Ukrajini kompikovati, između ostalog zbog masovnog povratka ukrajinskih državljana iz Italije, Španije, Poljske i drugih evropskih zemalja gde je registrovano na hiljade obolelih.

„Imajući u vidu date okolnosti a u cilju sprečavanja širenja koronavirusa na teritoriji DNR doneta je odluka o potpunom ograničavanju kretanja građana preko pograničnih punktova od ponoći 21. marta “, navodi se u saopštenju Pušiljina.

Kako je dodao, stanovnici DNR koji se nalaze na teritoriji pod kontrolom Kijeva još imaju vremena da se vrate. Svi koji se budu vratili biće pod nadzorom lekara.

U saopštenju se ističe da trenutno u DNR nije registrovan nijedan slučaj koronavirusa.

 

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala