Margarita Simonjan: Naš zaposleni ima koronavirus

© Sputnik / Evgeniй Biяtov / Uđi u bazu fotografijaŠtand televizije RT na Međunarodnom ekonomskom forumu u Sankt Peterburgu
Štand televizije RT na Međunarodnom ekonomskom forumu u Sankt Peterburgu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Glavna urednica televizije RT i novinske agencije „Rusija sevodnja“ Margarita Simonjan saopštila je da je infekcija koronavirusom potvrđena kod jednog zaposlenog kanala u Parizu.

„Infekcija koronavirusom je potvrđena kod inženjera zvuka našeg francuskog kanala“, napisala je Simonjanova na Telegramu.

Ona je dodala da su svi koji su bili u kontaktu sa tim zaposlenim trenutno u karantinu.

Pandemija koronavirusa KOVID-19

Kineske vlasti su 31. decembra obavestile Svetsku zdravstvenu organizaciju o epidemiji nepoznate upale pluća u gradu Vuhan u centralnom delu zemlje. Kineski stručnjaci utvrdili su 7. januara uzročnika bolesti — to je koronavirus 2019-nCoV (2019-nCoV), koji je kasnije dobio zvaničan naziv KOVID-19.

Svetska zdravstvena organizacija 11. marta proglasila je epidemiju novog koronavirusa za pandemiju. Prvi slučajevi zaraze ovim koronavirusom zabeleženi su krajem 2019. u Kini. Prema najnovijim podacima u više od 150 zemalja sveta zaraženo je više od 200 hiljada ljudi, većina se oporavila, a više od osam hiljada je umrlo.

Pratite na Sputnjiku najnovije informacije o pandemiji koronavirusa KOVID-19.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala