Krim slavi šest godina prisajedinjenja Rusiji, stigao Putin

© Sputnik / Alekseй Družinin / Uđi u bazu fotografijaPutin u Sevastopolju
Putin u Sevastopolju - Sputnik Srbija
Pratite nas
Krim slavi šest godina otkako je na refrendumu doneta odluka o prisajedinjenju Rusiji, a u tim povodom u dvodnevnu posetu stigao je predsednik RF Vladimir Putin.
„Želim da vam čestitam godišnjicu. To je događaj značajan za celu zemlju, ali posebno za Sevastopolj, Krim. Pre šest godina dogodilo se nešto važno – potpisan je dogovor o prisajedinjenju Krima i Sevastopolja sa Rusijom“, rekao je Putin po dolasku u Sevastopolj.
© Sputnik / Alekseй Družinin / Uđi u bazu fotografijaPutin u poseti Krimu na šestogodišnjicu prisajedinjenja
Krim slavi šest godina prisajedinjenja Rusiji, stigao Putin - Sputnik Srbija
Putin u poseti Krimu na šestogodišnjicu prisajedinjenja

Putin je rekao i da pokušaji da se pripadnost Krima dovede u pitanje izazivaju zaprepašćenje i dodao da pretpostavlja da to shvataju i oni koji to govore.

„Ljudi su načinili izbor, sasvim jasan, tako da pokušaji da se to dovede u pitanje izazivaju zaprepašćenje a zatim i podsmeh. Mislim da čak i oni koji to rade sami shvataju besmisao takvih pokušaja“, uveren je on.

Predsednik je uručio i nagrade graditeljima Krimskog mosta.

Ranije danas zamenik predsednika Saveta za bezbednost Dmitrij Medvedev je ocenio da ujedinjenje Krima i Rusije nije samo dan za pamćenje, nego znači i obnovu istorijske pravde.

„Pre šest godina u istoriji države pojavio se novi, veoma važan datum za sve nas – Krim se vratio u sastav Rusije. Ali, to nije samo dan za sećanje, to je dan obnove istorijske pravde. I ono što je važno – stanovnici Krima su napravili direktan, svestan izbor u punom saglasju s međunarodnim pravom“, rekao je Medvedev.

On je dodao da je to tako ma kako se neke sile u inostranstvu, naprijateljski nastrojene, trude da to ospore.

Pre šest godina Krim i Sevastopolj su zvanično postali subjekti RF, a na osnovu rezultata referenduma.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala